Αρχική Exclude Πέθανε ο Τάκης Βουγιουκλάκης, αδερφός της αείμνηστης Αλίκης

Πέθανε ο Τάκης Βουγιουκλάκης, αδερφός της αείμνηστης Αλίκης

Τάκης Βουγιουκλάκης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο γνωστός σκηνοθέτης, Τάκης Βουγιουκλάκης.

Ο αδερφός της αείμνηστης Αλίκης «έσβησε» αθόρυβα στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1939, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ρώμη όπου σπούδασε Κοινωνιολογία και κατόπιν, σκηνοθεσία στο Centro Sperimentale di Cinematografia (C.S.C.).

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εργάστηκε ως βοηθός δίπλα σε Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής στις εταιρείες Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης και Φίνος Φιλμ, τη “χρυσή περίοδο” του ελληνικού κινηματογράφου.

Το 1963 δραστηριοποιείται σκηνοθετικά στο ραδιόφωνο, σκηνοθετώντας περισσότερα από 40 θεατρικά έργα, ενώ από το 1969 στρέφεται στην τηλεόραση όπου σκηνοθετεί σίριαλ, σόου και εορταστικά προγράμματα.

Το 1970 ξεκινά την κινηματογραφική σκηνοθετική του καριέρα., ενώ το 1975 αποφασίζει να ιδρύσει στην Αθήνα εταιρεία παραγωγής ταινιών, θεατρικών παραγωγών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το 1976 καταπιάνεται με τη θεατρική σκηνοθεσία, “ανεβάζοντας” συνολικά 52 θεατρικές παραστάσεις, ενώ τη δεκαετία του ’80 σκηνοθετεί και αρκετές ταινίες βίντεο.

Από τον πρώτο του γάμο έχει ένα γιο, τον Γιάννη Βουγιουκλάκη, ο οποίος γεννήθηκε το 1961.