Αρχική OUR VIEW Περιστέρι: Των φρονίμων τα παιδιά…

Περιστέρι: Των φρονίμων τα παιδιά…

Μαίρη Τσιώτα: «Έτοιμος ο Δήμος να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, στην οποία συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαίρη Τσιώτα, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας, του Ερυθρού Σταυρού αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από πλημμύρες. Παίρνοντας το λόγο πρώτη, η κ. Τσιώτα, εξήγησε ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι έτοιμος, και καλά δομημένος, με τα μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες του αλλά και με τη βοήθεια συλλόγων και φορέων. Όλοι, συνέχισε, είναι σε εγρήγορση και έχουν άριστη συνεργασία.

Η αντιδήμαρχος, τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος έχει φροντίσει όλα του τα μηχανήματα, πως ό,τι αφορά την υποστηρικτική βοήθεια της Διεύθυνσης Μηχανολογικού και του Γραφείου Κίνησης είναι σε τέλεια κατάσταση και πως όλοι είναι στις θέσεις τους και έτοιμοι να δράσουν ανάλογα με τα δελτία καιρού της ΕΜΥ. Διευκρίνισε, επιπλέον, ότι ο Δήμος προβαίνει κατ’ επανάληψη σε καθαρισμούς φρεατίων, ειδικά στις θεωρούμενες «επικίνδυνες ζώνες» που είναι η περιοχή Τσαλαβούτα, ο Άγιος Ιερόθεος, η οδός Φιλιππιάδος, και φυσικά η Θηβών.

Μιλώντας στη City View, η κ. Τσιώτα, επανέλαβε την ετοιμότητα του Δήμου ενώ υπογράμμισε την πληρότητα μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και την ύπαρξη πεπειραμένου προσωπικού. Όπως εξήγησε, η συνεργασία με όλους τους φορείς, και ιδιαίτερα με τους εθελοντικούς συλλόγους που ασχολούνται με αυτά τα θέματα είναι διαρκής και η βοήθειά τους είναι πολύτιμη.

Με τη σειρά τους, το λόγο πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ο καθένας από τη δική του σκοπιά εξήγησε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, όλοι όμως δήλωσαν την ετοιμότητα και την πλήρη διάθεσή τους για τις ανάγκες του Δήμου.

Πέρα από τα παραπάνω, συζητήθηκε και ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου ενώ ψηφίστηκε ομόφωνα και ο κανονισμός του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου. Η συνεδρίαση έληξε με τις ευχαριστίες της κ. Τσιώτα προς όλους.

Εφημερίδα City View – 8ο τεύχος
Ε. Τριαντοπούλου