Αρχική CULTURE Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Νίκο Κούρκουλο

Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Νίκο Κούρκουλο [εικόνες]

Νίκος Κούρκουλος

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου και σε  ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης, η παρουσίαση ενός βιβλίου αφιερωμένου στη ζωή και στο έργο του Νίκου Κούρκουλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ταινία αφιερωμένη στη ζωή και την καριέρα του Νίκου Κούρκουλου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού ο οποίος τόνισε πώς «Η περίπτωση του Κούρκουλου είναι μια βαριά σκυτάλη και μέσα στο βιβλίο προσπαθήσαμε να αποδώσουμε την επιρροή του στα πράγματα που σε μια καίρια στιγμή ήταν εξαιρετικά σημαντική και άφησε μεγάλο αποτύπωμα».

Το βιβλίο αφιέρωμα στον Νίκο ΚούρκουλοΤο βιβλίο αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο

«Το να μιλήσεις για το Νίκο είναι μόνο συγκίνηση και μόνο μνήμη αθάνατη» είπε με τη σειρά της η κ. Ελένη Αρβελέρ για να δώσει τη σκυτάλη στην κριτικό θεάτρου και στενή συνεργάτη του Νίκου Κούρκουλου, Ελένη Βαροπούλου, η οποία τόνισε πώς «Αυτό που χαρακτήρισε το έργο του Νίκου Κούρκουλου όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως ήταν απόλυτα δοσμένος στο να δουλέψει γι’ αυτό το θέατρο, όχι να δουλέψει για τον εαυτό του».

Ο Στάθης Λιβαθινός παρουσίασε το βιβλίο για τον Νίκο Κούρκουλο Ο Στάθης Λιβαθινός παρουσίασε το βιβλίο για τον Νίκο Κούρκουλο

Στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν όλοι εκεί. Η οικογένειά του, οι φίλοι, οι συνεργάτες.

Η Μαριάννα Λάτση με την μητέρα της Εριέττα ΛάτσηΗ Μαριάννα Λάτση με την μητέρα της Εριέττα Λάτση

Αλκης Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση Αλκης Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση

Η Μαριάννα Λάτση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Στάθη ΛιβαθινόΗ Μαριάννα Λάτση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Στάθη Λιβαθινό

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Διουνύσης Φωτόπουλους κι εκδόθηκε με τη φροντίδα του Κοινωφελούς
Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση.