Αρχική CULTURE ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Παράσταση “ΟΡΙΓΚΑΜΙ” στον Δήμο Ελευσίνας

Παράσταση “ΟΡΙΓΚΑΜΙ” στον Δήμο Ελευσίνας

Παράσταση

Το «ΟΡΙΓΚΑΜΙ: ένα κοντέινερ που διπλώνει και ένα σώμα που κινείται» είναι ένα βιομηχανικό ειδύλλιο ανάμεσα σε ένα μηχάνημα και μια χορεύτρια, μια μοναδική χορευτική παράσταση στο κατεξοχήν βιομηχανικό σκηνικό της πόλης της Ελευσίνας.

Η Ελευσίνα 2021 φιλοξενεί το έργο «ΟΡΙΓΚΑΜΙ» – που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης ARC_ hood του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL – για δύο ξεχωριστές παραστάσεις.

Η Satchie Noro οικειοποιείται το εμπορευματο-κιβώτιο με το σώμα και την κίνηση της, αντλώντας έμπνευση από την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική Οριγκάμι, την τέχνη της αναδίπλωσης του χαρτιού. Κατά τη διάρκεια της παράστασης το σώμα που κινείται και οι κινούμενοι όγκοι συγχωνεύονται δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα.

H παράσταση «ΟΡΙΓΚΑΜΙ» υλοποιείται στα πλαίσια της δράσης ARC_hood του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

Ημερομηνίες Παραστάσεων

  • Παρασκευή 10 Μαΐου στην Πλατεία Νεολαίας, Άνω Ελευσίνα

Ώρα Έναρξης: 18:30

  • Σάββατο 11 Μαΐου στην Παραλία Ελευσίνας (τοποθεσία Φονιάς)

Ώρα Έναρξης: 18:30