Αρχική CULTURE Όταν ο Άκης Πάνου «ψωνίστηκε» με τον Καζαντζίδη

Όταν ο Άκης Πάνου «ψωνίστηκε» με τον Καζαντζίδη

Στέλιος Καζαντζίδης και Άκης Πάνου

Στέλιος Καζαντζίδης και Άκης Πάνου συναντήθηκαν δισκογραφικά τη δεκαετία του 1970. Τότε κυκλοφόρησε ο δίσκος «Η ζωή μου όλη». Σε αυτόν, ο Καζαντζίδης τραγούδησε έξι τραγούδια του Άκη Πάνου.

Στέλιος Καζαντζίδης και Άκης Πάνου άφησαν εποχή στο τραγούδι. Ο δίσκος «Η ζωή μου όλη» κυκλοφόρησε το 1974 από την Columbia. Η μία πλευρά του δίσκου, είχε τα εξής τραγούδια:

01 Η Ζωή Μου Όλη.
02 Μίσος.
03 Οι Μισοί Καλοί.
04 Άντε Να Περάσει Η Μέρα.
05 Τα Όνειρα Χτίζονται.
06 Το Θολωμένο Μου Μυαλό.

Πολλά χρόνια αργότερα, στον Μάιο του 1998, ο Άκης Πάνου σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Δίφωνο» είχε μιλήσει για την περιόδο που εργαζόταν στο Αιγάλεω και στον «Αστέρα» άκουσε τον Καζαντζίδη.

«Είναι η εποχή που εγώ δουλεύω στο Αιγάλεω με τον Χρήστο Κολοκοτρώνη. Ενα βράδυ πάμε μαζί με το Νίκο Μουρκάκο στον «Αστέρα». Εκεί πραγματικά ψωνίζομαι με τον Καζαντζίδη. Είναι με την Γκρέϋ, τον Τσιμπίδη, και τον Γιαννάκη τον Αγγέλου μπουζούκια. Λέει το τραγούδι του Καλδάρα «μα κανένας δεν μου φταίει για το χάλι μου/σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου», και κάποιος έχει πάρει ένα ποτήρι, τό ‘χει σπάσει, το χει καρφώσει στο κουτελό του και να τρέχουνε τα αίματα… Λέω του Μουρκάκου: «αν φύγει τώρα αυτός και πάει στο Σύνταγμα τραγουδώντας, με τον κόσμο που θα μαζέψει πίσω του δεν κάνει επανάσταση;

Από τότε παρακολουθούσα τον Καζαντζίδη. Είχα όλα τα τραγούδια του στη δισκοθήκη μου. Στο τέλος έφτασε να κυριαρχεί στα αυτιά μου αποκλειστικά και μόνο η φωνή του – από εκεί και πέρα δεν άκουγα τίποτα άλλο… Σταμάτησα να ακούω…».