Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Ορθή επανάληψη» από ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δύο νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματίες

«Ορθή επανάληψη» από ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δύο νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματίες

«Ορθή επανάληψη» από ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δύο νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματίες

Πλήρης επιβεβαίωση της ctview και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία με νέα ανακοίνωση «oρθή επανάληψη» διόρθωσε το τεράστιο λάθος που έκανε στην πρώτη της ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης με τον εκτροχιασμό τρένου.

Όπως, λοιπόν, ενημέρωσε με διορθωτική ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι νεκροί είναι δύο (39 και 50 ετών), ενώ υπάρχουν και τρεις σοβαρά τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πολυτραυματίες, ο ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση. Υπάρχουν επίσης άλλοι τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, κάτι που δεν επιβεβαιώσαμε από το ρεπορτάζ και δεν ήταν δυνατόν να δημοσιεύσουμε, αφού το ΕΚΑΒ, που έχει και την σχετική αρμοδιότητα, επιβεβαίωνε μόνο τους δύο νεκρούς, οι οποίοι και ταυτοποιήθηκαν.

Η αμαξοστοιχία I/C58 μετέφερε 70 επιβάτες (συν πέντε άτομα προσωπικό) και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εκτροχιάστηκε, ενώ στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτήριο του ΟΣΕ το οποίο και διαπέρασε.

Στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας συμμετείχαν 28 διασώστες και τρεις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, μετά από εντολή του Υπουργού κυρίου Χρ. Σπίρτζη, μεταβαίνουν επιτόπου στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ήδη βρίσκονται κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του τραγικού συμβάντος.