Αρχική LIFESTYLE Όπλο για την καταπολέμηση της άνοιας η μουσική

Όπλο για την καταπολέμηση της άνοιας η μουσική

Επί ένα χρόνο εφαρμόσθηκε σε μέλη του 8ου ΚΕΦΙ του Δήμου Περιστερίου, το πρόγραμμα μουσικοθεραπείας «ΞΑΚΟΥΣΤΗ», για την διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας με ουσιώδη θετικά αποτελέσματα.

Ο εμπνευστής και διενεργών το πρόγραμμα μουσικοθεραπείας «ΞΑΚΟΥΣΤΗ», για την αντιμετώπιση της άνοιας, είναι ο Διπλωματούχος Συνθέτης και Εισηγητής Μουσικοθεραπείας κ. Νίκος Κουβαρδάς.

Επιμελείται από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας, Καρδιολόγο κ. Γ. Μπεκιάρη, με τη συνεργασία και βοήθεια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου και των λειτουργών των ΚΕΦΙ.

Με το πρόγραμμα μουσικοθεραπείας «ΞΑΚΟΥΣΤΗ» μπορούμε, όχι απλώς να εντοπίσουμε τη νόσο Alzheimer και την γεροντική άνοια νωρίς, αλλά και να επιβραδύνουμε την εξελικτική της πορεία.

Κατόπιν τούτου η μέθοδος αυτή θα εφαρμοσθεί, από την Τετάρτη 7/11/2018, σε τρία ΚΕΦΙ του Δήμου Περιστερίου με το εξής πρόγραμμα:

  • Κάθε Δευτέρα στο 1ο ΚΕΦΙ
  • Κάθε Τετάρτη στο 8ο ΚΕΦΙ και
  • Κάθε Παρασκευή στο 7ο ΚΕΦΙ

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλ. 210-5783266 ή στο e-mail kepygeias@peristeri.gr .