Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ολοκληρώθηκε το μακάβριο παζλ: Βρέθηκε το κεφάλι της Σουηδής δημοσιογράφου

Ολοκληρώθηκε το μακάβριο παζλ: Βρέθηκε το κεφάλι της Σουηδής δημοσιογράφου

της Σουηδής δημοσιογράφου

Το κεφάλι της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν πριν από δύο μήνες κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Δανίας, σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουν το παζλ μιας φρικιαστικής υπόθεσης.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο την ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας, το κεφάλι της γυναίκας βρέθηκε σε μια τσάντα η οποία επίσης περιείχε δύο πόδια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη μια τσάντα όπου υπήρχαν τα ρούχα της άτυχης κοπέλας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε ακόμη ότι τα ευρήματα εντοπίστηκαν μετά από αρκετές προσπάθειες των δυτών στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Κοπεγχάγης. Μέσα στις σακούλες βρέθηκαν μεταλλικά κομμάτια προκειμένου να συγκρατούν τις σακούλες στον βυθό.

Εξέταση DNA έχει ήδη ταυτοποιήσει ότι το κεφάλι ανήκει στην δημοσιογράφο, ενώ στο κρανίο δεν εντοπίστηκαν κακώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η 30χρονη δημοσιογράφος από τη Σουηδία είχε θεαθεί τελευταία φορά ζωντανή στις 10 Αυγούστου, λίγο μετά την επιβίβασή της στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν, προκειμένου να του πάρει συνέντευξη. Στις 21 Αυγούστου, Δανοί δύτες εντόπισαν το ακέφαλο πτώμα της κοντά στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Η νεκροψία έδειξε ότι η Σουηδή δημοσιογράφος είχε μαχαιρωθεί 15 φορές στον σκελετό και τα γεννητικά όργανα.

Ο Δανός εκατομμυριούχος (φωτογραφία) κατηγορείται για τη δολοφονία της δημοσιογράφου. 
Αμέσως οι υποψίες στράφηκαν στον εκατομμυριούχο εφευρέτη. Μάλιστα στον υπολογιστή του βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από βασανιστήρια και δολοφονίες γυναικών, ενώ στο υλικό οι αστυνομικοί βρήκαν και φωτογραφίες γυναικών που έχουν στραγγαλιστεί και αποκεφαλιστεί.

Ο 46χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως ο θάνατος της δημοσιογράφου προήλθε από ατύχημα όταν χτύπησε το κεφάλι της στην καταπακτή καθώς και ότι ο υπολογιστής που έλεγξε η αστυνομία δεν ήταν δικός του.