Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μάνδρας από την ΚΕΔΕ

Οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μάνδρας από την ΚΕΔΕ

Οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μάνδρας από την ΚΕΔΕ, μετά από αίτημα της Δημάρχου Γιάννας Κριεκούκη.

Αίτημα για οικονομική ενίσχυση είχε καταθέσει η Δήμαρχος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καθώς τα προβλήματα και οι ανάγκες που προέκυψαν από την πλημμύρα του Νοεμβρίου 2017 ήταν τεράστια. Με δεδομένο ότι πολλά από τα μηχανήματα και οχήματα είτε χάθηκαν είτε καταστράφηκαν παρουσιάστηκε επιτακτική η ανάγκη της αγοράς και της αντικατάστασης των μηχανημάτων ώστε να μπορούν οι Υπηρεσίες να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γνωρίζοντας την σπουδαιότητα και την σημασία του μηχανοκίνητου στόλου για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κ. Κριεκούκη και με απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισαν τη χρηματοδότηση του Δήμου με το ποσό των 100.000€ από την ΚΕΔΕ, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών να διαθέσει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους πρόσθετη επιχορήγηση του Δήμου με το ποσό των 500.000€.

Τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάθεσης των ποσών αυτών στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, με συνέπεια πλέον οι υπηρεσίες του Δήμου να δύνανται να εκκινήσουν τη διαδικασία δημοπράτησης της προμήθειας των απαραίτητων φορτηγών και μηχανημάτων έργου.

«Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους αιρετούς και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη που αναγνώρισαν τις τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν μετά την θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017, προωθώντας αλλά και εξασφαλίζοντας  την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Από την πλευρά μας το ποσό αυτό θα διατεθεί και θα αξιοποιηθεί για την αντικατάσταση και συμπλήρωση των απολεσθέντων και κατεστραμμένων, από την πλημμύρα, οχημάτων και μηχανημάτων έργου», δήλωσε η Δήμαρχος.