Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι τουρκοκυπριακές αρχές αναζητούν τον 16χρονο που κατέβασε την σημαία στα Κατεχόμενα

Οι τουρκοκυπριακές αρχές αναζητούν τον 16χρονο που κατέβασε την σημαία στα Κατεχόμενα

Τον 16χρονο Ελληνοκύπριο που φέρεται να κατέβασε την τουρκική σημαία από το Δημοτικό Σχολείο Λύσης αναζητούν οι κατοχικές αρχές όπως μεταδίδεται σε τουρκοκυπριακά και τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η «αστυνομία» του ψευδοκράτους αναζητεί τον Έλληνα που κατέβασε την τουρκική σημαία και πήρε φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από το «Δημοτικό Σχολείο Φαζίλ Κουτσιούκ».

Υπενθυμίζεται ότι αναστάτωση προκλήθηκε στα κατεχόμενα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, όταν ο 16χρονος μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Λυσιωτών στην Παναγία της κατεχόμενης κωμόπολης.

Το περιστατικό έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα κατεχόμενα, ενώ έγινε προϊόν εκμετάλλευσης και από τον «πρωθυπουργό» του κατοχικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ, αλλά και το Κόμμα των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα.

Το χρονικό

Αναστάτωση προκλήθηκε στα κατεχόμενα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης λειτουργίας στην Παναγία της Λύσης, 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ένας 16χρονος, που φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με τους συγχωριανούς του, κατέβασε τουρκική σημαία από το Δημοτικό Σχολείο της κωμόπολης, κατά πως δείχνει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Όπως μεταδίδεται, ο νεαρός μπήκε στην αυλή του δημοτικού σχολείου (που σήμερα ονομάζεται «Δημοτικό Σχολείο Φαζίλ Κουτσιούκ»), το οποίο βρίσκεται στα 150 μέτρα από την Εκκλησία της Παναγίας Λύσης.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πριν κατεβάσει την τουρκική σημαία από την αυλή, πήρε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από αίθουσα του δημοτικού σχολείου Λύσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Λυσιώτες μετέβησαν την Κυριακή στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας. Ο δήμαρχος Ανδρέας Καουρής δήλωσε ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, «που συνέβη με έναν 16χρονο» η αγάπη των Λυσιωτών για τη γενέθλια γη.

ΠΗΓΗ: philnews.com