Αρχική CULTURE Οι καρναβαλιστές ξεσήκωσαν την Ελευσίνα

Οι καρναβαλιστές ξεσήκωσαν την Ελευσίνα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, για δεύτερη χρονιά,  διοργανώθηκαν  το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017  αποκριάτικες εκδηλώσεις που σκόρπισαν κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους από το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας.

Οι καρναβαλιστές που συμμετείχαν με έξυπνες και ενδιαφέρουσες αμφιέσεις, ξεκίνησαν από την πλατεία Λαού και από την παραλία δια μέσου του  πεζόδρομου Νικολαίδου κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:

«Αποκριάτικα δρώμενα με θέματα από την παράδοση και την Λαογραφία επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, οι σχολές χορού και το τμήμα παραδοσιακού χορού του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.ΑΚ.Π.Π.Α. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων όλοι κατευθύνθηκαν στην Ελαιουργική για το μεγάλο Αποκριάτικο γλέντι. Εκεί με κρασάκι, κεράσματα, μουσική και τραγούδια από μεγάλη παραδοσιακή ορχήστρα χόρεψαν, γλέντησαν και διασκέδασαν.

Παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσουκαλάς και την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.ΑΚ.Π.Π.Α. κ. Μαρία Βασιλείου.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή συμμετείχαν: η Φιλαρμονική του Δήμου , η Χορωδία Κ.Α.Π.Η. ,τα τμήματα παραδοσιακού χορού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου με άρμα, ο Λαογραφικός Σύλλογος «το Αδράχτι », ο Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας, οι Σύλλογοι Μικρασιατών, Δωδεκανησίων, Πελοποννησίων, Συμιακών με άρμα, Ποντίων Ελευσίνας,  Ποντίων Μαγούλας, η Χιακή Ένωση με άρμα, η Θεσσαλική Ένωση, η Κερκυραϊκή Ένωση, η Ένωση Κρητών και για πρώτη φορά οι Σχολές Χορού  Paola Showdance, Στέλλας Ανδρώνη και Όλγας Νόβα.

Τα δρώμενα παρουσίασαν: το χορευτικό τμήμα του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. με το έθιμο της Ανατολικής Ρωμυλίας Οι Καλόγεροι”, ο σύλλογος Χιωτών με το δρώμενο Μόστρα”,  ο σύλλογος Συμιακών με το Έθιμο “Καμουτζέλες”, το Αδράχτι με το παραδοσιακό Γαιτανάκι”, ο σύλλογος Μικρασιατών  με το δρώμενο Απόκριες στη Σμύρνη”, ο σύλλογος Πελοποννησίων με τους Ρεμπέτες”, ο σύλλογος Ποντίων Μαγούλας με το δρώμενο Μομόγεροι” και ο σύλλογος Δωδεκανησίων με τα παιδικά του τμήματα.

Η σχολή  χορού “Ολγας Νόβα” παρουσίασε χορό Ζούμπα, η σχολή  “Paola Showdance” μοντέρνο χορό και η σχολή της κ. Βούλας Ανδρώνη  χορό με θέμα “Οι μάγειροι” που εντυπωσίασαν.

Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκαν και παρουσίασαν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Π.Α.Κ.Π.Π.Α κ. Βαλαβάνη Μαρία και ο θεατρολόγος της Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Θοδωρής Ευστρατιάδης.

Στη μεγάλη παραδοσιακή ορχήστρα έπαιξαν: Ο Γιάννης Στάμου στο κλαρίνο, ο Κώστας Γεωργούλης στο βιολί, ο Τρύφωνας Παπαϊωάννου στο κλαρίνο, ο Γιώργος Παπάς στο λαούτο, ο Τάσος Πούλιος στο κανονάκι, ο Γιώργος Καραγκούνης στα κρουστά, ο Νικόλαος Καρέλος στη λαύτα, η Ελένη Φίλιππα στο σαντούρι και στο τραγούδι και ο Μανώλης Σύριος στο τραγούδι.

Το Δ.Σ. και η πρόεδρος του N.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τους μουσικούς, τους επιμελητές και τους εργαζόμενους του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. για την εξαιρετική διοργάνωση».