Αρχική CULTURE Οι επιτυχημένες δράσεις της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας

Οι επιτυχημένες δράσεις της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας

Οι δράσεις της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας

Οι δράσεις της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας το 1ο τρίμηνο 2017

Η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., με την πολύχρονη δημιουργική της παρουσία στην τοπική κοινωνία, θεματοφύλακας της γραπτής πνευματικής σκέψης, της επιστήμης και της ιστορίας, στα πλαίσια του μορφωτικού και εκπαιδευτικού της ρόλου προσπαθεί για την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους πολίτες.

Φιλόξενη πάντα, ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το αναγνωστικό κοινό της. Γίνεται ζωντανός χώρος που ενδυναμώνει τη σχέση με το βιβλίο, φορέας αξιών, επιστήμης και γνώσης υλοποιώντας την αποστολή της.

Η καταχωρημένη σήμερα στο ΑΒΕΚΤ (αυτοματοποιημένο λειτουργικό σύστημα)  συλλογή της, αποτελείται από 14.200 βιβλία και 2.500 παιδικά βιβλία που εμπλουτίζουν  το παιδικό – εφηβικό τμήμα, που οργανώθηκε στις 2 Απριλίου 2016.

Για όλους τους διαθέσιμους τίτλους της, πλέον εφαρμόζεται και On-Line αναζήτηση. Οι αναγνώστες της έχουν τη νέα δυνατότητα να αναζητούν ηλεκτρονικά και να ενημερώνονται για τα βιβλία που είναι διαθέσιμα.

Για να μεταβείτε στην αναζήτηση, σε οποιονδήποτε browser, στη θέση του link πληκτρολογείστε την IP διεύθυνση 81.186.14.41.

Το ωράριο λειτουργίας της Αισχύλειας Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 καθημερινά εκτός αργιών.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 10-11 π.μ., φιλοξενεί αναγνώστες από το Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση (ΕΥΡΥΝΟΜΗ) ηλικίας από 18 έως 38 ετών.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Αισχυλείου Βιβλιοθήκης Ελευσίνας:

Μήνας Ιανουάριος 2017
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακύκλωση» στις 27/01/2017 με την Στ΄ τάξη του 11ου δημοτικού σχολείου και με συμμετοχή 28 παιδιών και 2 δασκάλων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ανάγνωση του βιβλίου «Δώσ’ μου μια δεύτερη ευκαιρία, ένα παραμύθι για την ανακύκλωση» της Χρυσάνθης Καραίσκου, συζήτηση και δημιουργία  «Οικολογικών περιπτέρων» από τρεις ομάδες παιδιών.

Μήνας Φεβρουάριος 2017
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικρές και ιπτάμενες» στις 17/02/2017 με την Α΄ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου και με συμμετοχή 18 παιδιών και ενός δασκάλου που περιελάμβανε ανάγνωση του βιβλίου «Πεταλούδες», προβολή βίντεο, φωτογραφιών και διαδραστικό παιχνίδι «Μουσικές καρέκλες».

Μήνας Μάρτιος 2017
Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Γράφημα» της κ. Μαργαρίτας Κοροβέση. Παρουσίαση βιβλίων:

  1. «Η καμπανούλα της ειρήνης» με τον συγγραφέα Γιώργο Κατσέλη στις 03/03/17 με συμμετοχή 22 παιδιών και 20 ενηλίκων.
  2. Παρουσίαση στις 09/03/2017 των βιβλίων «Το νεαρό άσπρο ελάφι» και «Νίκη» του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη.
  3. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 31/03/17 έγινε η παρουσίαση των βιβλίων «Πάσχα στο ξωκκλήσι» και «Τα μισοκούλουρα» της συγγραφέως κ. Κατερίνα Μουρίκη με συμμετοχή 20 παιδιών και 18 ενηλίκων.