Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ OHE: “Στα πρόθυρα του λιμού η Υεμένη”

OHE: “Στα πρόθυρα του λιμού η Υεμένη”

OHE: Τα παιδιά των τζιχαντιστών έχουν δικαίωμα να ανήκουν σε μια χώρα

Η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται στην Υεμένη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Στα πρόθυρα του λιμού η χώρα, λόγω των συνεχιζόμενων ενόπλων συγκρούσεων.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, επιδεινώνεται. Αιτία είναι η συνέχιση της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα. Αυτή μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες Χούτι.

“Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη παραμένει η χειρότερη στον κόσμο”, γράφει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

“Σχεδόν τέσσερα χρόνια σύγκρουσης και σοβαρής οικονομικής ύφεσης ωθούν τη χώρα στα πρόθυρα του λιμού. Οι ανάγκες σε όλους τους τομείς, έχουν ενταθεί”, προσθέτει.

“Υπολογίζεται ότι το 80% του πληθυσμού, ήτοι 24 εκατομμύρια άνθρωποι, χρήζουν κάποιας μορφής ανθρωπιστική βοήθεια ή προστασία. Εξ αυτών τα 14,3 εκατομμύρια επειγόντως.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν οξεία ανάγκη (βοήθειας ή προστασίας) αυξήθηκε κατά 27% σε σχέση με πέρυσι.

Τα δύο τρίτα όλων των περιοχών βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα του λιμού”.

Ο συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επεμβαίνει από τον Μάρτιο του 2015 στη σύγκρουση στην Υεμένη στο πλευρό της κυβέρνησης και κατά των ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Από τότε 10.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την σύγκρουση και 60.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με μερικό απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ωστόσο μη κυβερνητικές οργανώσεις θεωρούν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι κατά πολύ υψηλότερος, με ορισμένες να εκτιμούν ότι είναι ο πενταπλάσιος.