Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΟΦΗ: Εισήγηση για υποβιβασμό και πρόστιμο 3,15 εκατ. ευρώ!

ΟΦΗ: Εισήγηση για υποβιβασμό και πρόστιμο 3,15 εκατ. ευρώ!

ΟΦΗ: Εισήγηση για υποβιβασμό και πρόστιμο 3,15 εκατ. ευρώ!

Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ εισηγήθηκε το ερευνητικό τμήμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Και πρόστιμο 3,15 εκατ. ευρώ στην κρητική ομάδα.

Βόμβα στη Super League! Το ερευνητικό τμήμα εισηγείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τον υποβιβασμό του ΟΦΗ για εμπλοκή σε στημένο παιχνίδι την περασμένη περίοδο. Ταυτόχρονα, εισηγείται και πρόστιμο ύψους 3.150.000 ευρώ!

Πρόκειται για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αιγινιακό (12/11/2017) και στο οποίο οι Κρητικοί επικράτησαν 6-0. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν ήδη στο 4-0. Ο ΟΦΗ κλήθηκε σε απολογία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με το εν λόγω κατηγορητήριο.

Από τη σχετική έρευνα προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νώπα.

Μέσω αυτού επικοινώνησε με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου. Βάσει της συμφωνίας, ο Αιγινιακός έπρεπε να ηττηθεί με διαφορά τριών γκολ.

Το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας, εισηγείται τόσο για τον ΟΦΗ όσο και για τον Αιγινιακό τις ποινές:

Υποβιβασμού, 2. Αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να μετέχει και 3. Πρόστιμο 3.150.000 ευρώ.

Η απόφαση αναμένεται να βγει στις αρχές του επόμενου μήνα. Η ερευνήτρια εισηγείται ακόμη την επιβολή των εξής ποινών:

Στον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο και το μέλος του εμπορικού τμήματος Γιώργο Πηρουνάκη την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ στον καθένα.

Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον πρόεδρο του Αιγινιακούλ Γιάννη Νιώπα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού υπάρχει επίσης η ποινή απαγόρευσης εισόδου εφ’ όρου ζωής στους αγωνιστικούς χώρους.

Επίσης, όπως αναφέρει και το dikisports.blogspot.com, σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. (Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους) προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (αρ.πρωτ. 3021/8/142-p) της 31ης Οκτωβρίου 2018 αναφέρεται:

«…για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Αιγινιακός (12-11-2017) προέκυψαν σοβαρές-αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που προβλέπονται στο άρθρο 132 του Ν. 2725/1999 “δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος”…».