Αρχική OUR VIEW Οδοιπορικό στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Οδοιπορικό στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Σας μεταφέρω την εξομολόγηση ενός πολίτη που είχε αρκετά χρόνια να επισκεφτεί το παλιό ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ.

Πρόσφατα χρειάστηκε να μεταβεί σε ελεγκτή της υπηρεσίας για να του σφραγίσουν μία βεβαίωση για τις λογοθεραπείες του παιδιού του. Απλή υπόθεση σκέφτηκε, εφόσον δεν είναι ασθενής δεν θα χρειαστεί να περιμένει σε κάποια ουρά. Έφτασε στον ΕΟΠΥΥ γύρω στις 12:30, όπως ενημερώθηκε η πρωινή βάρδια τελειώνει στις 13:00 και αμέσως ξεκινά η απογευματινή.

Πηγαίνοντας στην γραμματεία, αφού πρώτα βρήκε το γραφείο του ελεγκτή κλειδωμένο, διαπίστωσε ότι οι ιατροί φεύγουν νωρίτερα λόγω ασφαλιστικών μέτρων. Αγωνίζονται να διατηρήσουν τη θέση τους στην υπηρεσία συγχρόνως με το ιδιωτικό τους ιατρείο. Έπρεπε λοιπόν να περιμένει τον ελεγκτή ιατρό της απογευματινής βάρδιας, όπως και έκανε. Όταν έφτασε έξω από το ιατρείο η ώρα ήταν ήδη 13:10 και οι ασθενείς που είχαν ραντεβού από τη 13:00 και ανά δεκάλεπτο περίμεναν υπομονετικά, μαζί με έναν ιατρικό επισκέπτη.

Ο ιατρός έφτασε τελικά στις 13:30 και αφού ενημέρωσε τους ασθενής ότι θέλει χρόνο για να οργανωθεί κάλεσε πρώτα τον Ιατρικό επισκέπτη, ο οποίος τον απασχόλησε για τουλάχιστον ένα τέταρτο. Για να μην μακρηγορούμε ο ιατρός άρχισε να δέχεται κόσμο από τις 14:00 και μετά, δηλαδή με μία ώρα καθυστέρηση.

Σε ερώτηση του φίλου της City View στους ασθενείς, διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος ιατρός ήταν φιλικός μαζί τους, σε σχέση με άλλους, οι οποίοι είναι αδιάφοροι και πολλές φορές εχθρικοί απέναντί τους. Για τις καθυστερήσεις ούτε λόγος, αυτές ήταν και θα είναι διαχρονικές.

Εμείς λοιπόν μένουμε με την εύλογη απορία, εφόσον οι περισσότεροι ιατροί δεν έχουν τη διάθεση να υπηρετήσουν τους ασθενείς από αυτή τη δημόσια έση, γιατί άραγε θέλουν τόσο πολύ να τη διατηρήσουν;

Παρασκήνιο
Εφημερίδα
City View – 7ο τεύχος
Α.Τ.