Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ Ο νικητής των εκλογών: Ποιο κανάλι επέλεξαν οι τηλεθεατές στη μάχη της...

Ο νικητής των εκλογών: Ποιο κανάλι επέλεξαν οι τηλεθεατές στη μάχη της κάλπης

κανάλι

Μία ιδιαίτερη εκλογική μάχη είχαμε το βράδυ της Κυριακής και αφορά το κανάλι που επέλεξαν οι τηλεθεατές στη μάχη της κάλπης.

Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια στην Ελλάδα διεξήχθησαν εκλογές και μάλιστα διπλές αφού εκτός από τις ευρωκλογές είχαμε και τις αυτοδιοικητικές.

Τα επιτελεία των καναλιών είχαν σχεδιάσει αυτή την μέρα με κάθε λεπτομέρεια. Άλλωστε είναι και για τους σταθμούς μία ιδιαίτερη «μάχη» προκειμένου να κερδίσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen πρώτος το νήμα έκοψε ο ΣΚΑΪ. Το κανάλι του Φαλήρου σημείωσε 23,6% στο γενικό σύνολο ενώ έφτασε σε τέταρτο 27,5% την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές. Στο δυναμικό κοινό το κανάλι έφτασε στο 17,6% τηλεθέαση.

Το κανάλι του Φαλήρου συνέχισε με ποσοστά άνω του 20% και μετά τα μεσάνυχτα αφού είχε συνεχή ροή αποτελεσμάτων.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΑΝΤ1. Με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο τιμόνι το κανάλι του Αμαρουσίου σημείωσε 16,1% στο γενικό σύνολο ενώ έφτασε σε τέταρτο το 21,4%. Στο δυναμικό κοινό όμως ο ΑΝΤ1 έκοψε πρώτος το νήμα με 18,05%.

Πιο πίσω βρέθηκε ο ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ. Το κανάλι της Κάντζας σημείωσε 11,6% στο γενικό σύνολο ενώ έφτασε το 12,2% στο δυναμικό κοινό. Μονοψήφια νούμερα σημείωσαν η ΕΡΤ (8,7%), το Open (7,2%) και το Star με 6,7% στο γενικό σύνολο.