Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Κόρμπιν ζητεί βασιλική συγνώμη για τα Paradise Papers

Ο Κόρμπιν ζητεί βασιλική συγνώμη για τα Paradise Papers

Ο Κόρμπιν ζητεί βασιλική συγνώμη για τα Paradise Papers

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν υπέδειξε, με τον τρόπο του, στη βασίλισσα Ελισάβετ να ζητήσει συγγνώμη, εάν χρησιμοποιήθηκαν “παράδεισοι” για να αποφευχθούν φόροι.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ρωτήθηκε στο συνέδριο του CBI, εάν η βασίλισσα θα έπρεπε να λυπάται για την πραγματοποίηση επενδύσεων στο εξωτερικό.

Απαντώντας ο κ. Κόρμπιν είπε ότι ο καθένας που τοποθετεί ή στέλνει χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους για να αποφύγει την πληρωμή φόρων θα πρέπει “όχι μόνο να ζητήσει συγνώμη γι ‘αυτό, αλλά και να αναγνωρίσει το τι αυτό κάνει στην κοινωνία μας”.

Το BBC αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα έχει χρησιμοποιήσει υπερπόντιους φορολογικούς παραδείσους.

Οι αναφορές Κόρμπιν έρχονται μετά από μια διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από τις Βερμούδες, που αποκάλυψε τις μυστικές υπεράκτιες επενδύσεις των πλουσίων και διάσημων, συμπεριλαμβανομένης της Βασίλισσας.

Πάντως, αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κόρμπιν είπε ότι ο ηγέτης των Εργατικών δεν ζήτησε ρητά από τη βασίλισσα να ζητήσει συγγνώμη αλλά σκέφτηκε ότι “καθένας που βάζει χρήματα σε φορολογικό καταφύγιο για να αποφύγει την πληρωμή φόρου πρέπει να αναγνωρίσει τη ζημιά που έχει η πράξη του στην κοινωνία”.

Ο Κόρμπιν ζήτησε πλήρη έρευνα, δημόσιους καταλόγους ιδιοκτησίας εταιρειών και μια νέα μονάδα επιβολής του φόρου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι το Μπάκιγχαμ δεν έχει σχολιάσει την αποκάλυψη ότι το δουκάτο του Λάνκαστερ, το οποίο χειρίζεται τον ιδιωτικό πλούτο της Βασίλισσας, έκανε επενδύσεις μέσω υπερπόντιων εταιριών.

Ένας εκπρόσωπος του Δουκάτου του Λάνκαστερ δήλωσε:

“Διαχειριζόμαστε πολλές επενδύσεις και μερικές από αυτές είναι με κεφάλαια στο εξωτερικό. Όλες οι επενδύσεις μας είναι πλήρως ελεγμένες και νόμιμες. Η βασίλισσα καταβάλλει οικειοθελώς φόρο για κάθε εισόδημα που λαμβάνει από το Δουκάτο”.