Αρχική CULTURE Ο κωδικός pin του κινητού σας δεν είναι πια ασφαλής…

Ο κωδικός pin του κινητού σας δεν είναι πια ασφαλής…

Το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης αποκάλυψε ότι οι επίδοξοι κλέφτες μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τόσο τον κωδικό pin του κινητού σας, όσο και το προσωπικό σας μοτίβο στις Android συσκευές.

Μετά την πληκτρολόγηση των ψηφίων, οι κλέφτες μπορούν με μια μικρή θερμική κάμερα να εντοπίσουν τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα. Είναι πλέον εύκολο να βρουν ακόμα και την σειρά με την οποία πατάτε τους αριθμούς, αφού η διαφορά στη θερμότητα εμφανίζεται με ξεχωριστό χρωματισμό που «συλλαμβάνει» η υπεριώδης ακτινοβολία.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι χρήστες του Android που χρησιμοποιούν το δάχτυλό τους για να δημιουργήσουν ένα μοτίβο ώστε να ξεκλειδώσει η συσκευή. Διατρέχουν τον ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο, κίνδυνο να πέσουν θύματα αυτής της νέας απάτης!

Ο λόγος που ξεκίνησε την έρευνα το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, στη Γερμανία, είναι για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και οι κλέφτες που συλλαμβάνονται έχουν στην κατοχή τους όλο και περισσότερες μικρές, φορητές συσκευές θερμικών καμερών. Μάλιστα οι θερμικές αυτές κάμερες πωλούνται στο εμπόριο έναντι πολύ μικρού αντιτίμου!

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αν η θερμική κάμερα περάσει από το κινητό σας μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από τότε που το αφήσατε ακάλυπτο τότε έχουν 90% πιθανότητες να πετύχουν γρήγορα τον κωδικό pin, και 100% πιθανότητες να βρουν το προσωπικό σας μοτίβο.

Για κάθε πρόβλημα όμως υπάρχει λύση. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως αν βάζετε ολόκληρη την παλάμη πάνω στο κινητό σας, αφού έχετε πληκτρολογήσει τον κωδικό ή σχηματίσει το μοτίβο, το πλεονέκτημα που δίνει η θερμική κάμερα στους κλέφτες χάνεται, καθώς το σήμα που θα δίνει δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.