Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Γουαρδιόλα συμμετέχει στις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας (vid)

Ο Γουαρδιόλα συμμετέχει στις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας (vid)

Ο Γουαρδιόλα συμμετέχει στις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας (vid)

Αν και τα τελευταία χρόνια μένει εκτός Ισπανίας, ο Πεπ Γουαρδιόλα, δεν ξεχνάει την ιδιαίτερη πατρίδα του και συμμετέχει ενεργά στις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Μάλιστα, στη σημερινή διαδήλωση, όπου χιλιάδες Καταλανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης για να υπερασπιστούν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, διάβασε ένα μανιφέστο, μπροστά από το Μέγαρο Μοντζουίκ.

“Θα ψηφίσουμε, ακόμη και αν το ισπανικό κράτος δεν το θέλει. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος: η μοναδική δυνατή, είναι να ψηφίσουμε”, είπε ο Γκουαρδιόλα στα καταλανικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας απέναντι “στις καταχρήσεις ενός αυταρχικού κράτους”.

https://youtu.be/KoPgMYAIg_w

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ανακοίνωσε χθες ότι θα οργανώσει την 1η Οκτωβρίου ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, μολονότι κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Από την πλευρά της, η ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έσπευσε να διαμηνύσει ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα να προχωρήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

“Πιστεύω ότι η ανεξαρτησία είναι η μοναδική λύση” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής, ένας 67χρονος συνταξιούχος που κρατούσε τη σημαία των αυτονομιστών.

Σύμφωνα με μια έρευνα ενός κυβερνητικού, καταλανικού ινστιτούτου, πάνω από το 73% των Καταλανών επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα πρότυπα εκείνου που οργανώθηκε στη Σκωτία το 2014 με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Μαδρίτη όμως απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ότι με οριακή πλειοψηφία (48,5% έναντι 44,3%) οι Καταλανοί θα τάσσονταν κατά της ανεξαρτησίας.