Αρχική OUR VIEW Ο Φώτης Χρυσούλας στη City View: «Το Αιγάλεω ξαναγεννιέται από τις στάχτες...

Ο Φώτης Χρυσούλας στη City View: «Το Αιγάλεω ξαναγεννιέται από τις στάχτες του»

Η επιστροφή του «Σίτι» στα ευρωπαϊκά… σαλόνια, είναι το όνειρο του άνθρωπου που υπηρετεί το Αιγάλεω εδώ και 37 χρόνια,  σε όλες τις κατηγορίες.

Μία ομάδα αντάξια εκείνης που συμμετείχε στο Κύπελλο UEFA, οραματίζεται ο Φώτης Χρυσούλας.

«Εκείνη η ομάδα χτίστηκε από το μηδέν. Είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που ως επί το πλείστον είχαν ‘ανδρωθεί’ στο Αιγάλεω, με πολλούς Έλληνες και μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια. Είχε δουλευτεί πάρα πολύ  διοικητικά και προπονητικά από τον Γιώργο Χατζάρα και τους συνεργάτες του. Εύχομαι να ξαναγίνει κάποτε. Αυτή είναι η επιθυμία μου και το όνειρό μου. Να ξαναδώ το Αιγάλεω στην Ευρώπη», τόνισε αρχικά ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας.

Όσο για το τι θυμάται περισσότερο από εκείνη την χρονιά: «Θυμάμαι όλη την πορεία, ήταν πρωτόγνωρο και για μένα, αλλά αυτό που έζησα πιο έντονα  ήταν η πρόκριση στους ομίλους, μέσα στην Άγκυρα (Γκετσεσμπιρλίγκι), σε μια καυτή έδρα, όπου δείξαμε χαρακτήρα και μεγάλη ψυχή».

Για την φετινή χρονιά και τον τρόπο που κύλησε, είπε: «Έγινε μια προσπάθεια το καλοκαίρι και κάποια πράγματα δεν βγήκαν. Αυτό συμβαίνει παντού. Όμως, διορθώθηκαν , επέστρεψαν και κάποιοι καλοί παίκτες που ήταν τραυματίες  για μεγάλο χρονικό διάστημα και η ομάδα κατάφερε να πάρει την άνοδο. Αυτό μετράει. Λάθη κάνουμε όλοι μας».

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσούλας, αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους, μετά την άνοδο στην Γ’ Εθνική, υπογραμμίζοντας: «Το Αιγάλεω δεν αξίζει να είναι σε αυτήν την κατηγορία. Τρία χρόνια παιδεύτηκε πάρα πολύ. Είναι αναγκασμένο να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στην Super League. Έχει μια υγιή διοίκηση που αποτελείται από Αιγαλεώτες, οι οποίοι είναι φίλαθλοι και όχι παράγοντες. Αγαπάνε την ομάδα και βάζουν χρήματα. Αλλά εκτός από αυτά, δεν είναι αμελητέα ποσότητα και στους φιλάθλους. Έχει χιλιάδες,  που στέκονται στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια».

Καταλήγοντας, μίλησε και το τι σημαίνει για τον ίδιο το «Σίτι», το οποίο όπως μας αποκάλυψε παρακολουθεί από έξι χρονών. «Για μένα το Αιγάλεω σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται είναι η ομάδα μου. Είναι η οικογένειά μου. Είναι ότι καλύτερο έχω. Είτε ΕΠΣΑ παίζει είτε UEFA για μένα είναι το ίδιο. Είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Βεβαίως θέλω να παίζει στην Ευρώπη και στην Super League, όμως ακόμη και στο τοπικό εγώ με το ίδιο μάτι την βλέπω.

Το Αιγάλεω έχει πολύ μεγάλα αποθέματα ψυχισμού και σαν πόλη και σαν φιλάθλους και πάντα αναγεννιέται από τις στάχτες του. Αυτό είναι κάτι που το έχω ζήσει πάρα πολύ, όλα αυτά τα χρόνια, σε όλες τις κατηγορίες. Είναι μέσα στο DNA της».

Εφημερίδα City View – 4ο τεύχος
Στ. Μασκαλίδης