Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στον Σκαραμαγκά για την αγιογράφηση

Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στον Σκαραμαγκά για την αγιογράφηση

Δημήτρης Βίτσας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (εντός Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά – Κέντρο Εκπαίδευσης «ΠΑΛΑΣΚΑΣ»), την αγιογράφηση του οποίου φιλοτέχνησε το 1948 ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης κατά τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Η ξενάγηση έγινε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΚΠΑ, Μάνο Στεφανίδη.

Την παρουσίαση και την ξενάγηση  παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Αντιναύαρχος Αλέξανδρος  Διακόπουλος ΠΝ και ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ.

Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!

Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αναστάσιος Παπαγεωργίου εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Μόσχος Χουδελούδης, ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος Δημ. Σύμβουλος Χαϊδαρίου επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο Κώστας Φωτεινάκης εκπρόσωπος του συλλόγου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείο Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη.

Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!

Η αγιογράφηση του συγκεκριμένου ναού από τον Παναγιώτη Τέτση αποτελεί ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό μνημειακό έργο του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη, που αξίζει να αναδειχθεί και να μελετηθεί, μιας και παρουσιάζει μια διαφορετική πλευρά της τέχνης του εν λόγω ζωγράφου.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του ΑΝΥΕΘΑ, είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη πλευρών από την ιστορία και την καλλιτεχνική αξία αυτού του μνημείου αλλά και γενικότερα των μνημείων και των έργων τέχνης που βρίσκονται στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στόχος μας, τόνισε ο Δ. Βίτσας, είναι να γίνει καταγραφή και ανάδειξη σημαντικών έργων τέχνης και γενικότερα του εικαστικού πλούτου που υπάρχει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δείξουμε της συμβολή τους στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!Ο Δημήτρης Βίτσας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου!