Αρχική CULTURE ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Ο Bansky “ζωγράφισε” την πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου (vid)

Ο Bansky “ζωγράφισε” την πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου (vid)

Ο Bansky

Μια τοιχογραφία, έργο του Bansky, κοσμεί τις τελευταίες μέρες την πόλη Πορτ Τάλμποτ στη νότια Ουαλία. Την πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τοιχογραφία, σχόλιο Bansky, στο ότι η πόλη χαρακτηρίστηκε, σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο, «η πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου», κοσμεί την Πορτ Τάλμποτ της Ουαλίας.

Το έργο τοποθετήθηκε σε δύο τοίχους ενός γκαράζ από τσιμεντόλιθους, που κάνουν γωνία: ένα αγοράκι το οποίο φοράει χειμωνιάτικα και έχει ένα μικρό έλκηθρο στα πόδια του, τεντώνει τα χέρια του και με τη γλωσσίτσα του προσπαθεί να πιάσει κάποιες νιφάδες που δείχνουν να είναι νιφάδες χιονιού.

Αν ο θεατής πισωπατήσει, θα δει στον διπλανό τοίχο ότι αυτές οι «νιφάδες» δεν είναι παρά στάχτες από έναν κάδο σκουπιδιών που έχει πάρει φωτιά.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά από τη δημοσιότητα που έδωσαν στην παρέμβαση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το BBC, η εφημερίδα The Independent, το Express και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Banksy επιβεβαίωσε την πατρότητα του έργου με ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

. . . . Season’s greetings . . .

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις 19 Δεκ, 2018 στις 6:53 πμ PST