Αρχική Exclude Ντηνιακός: «Το Χαϊδάρι έμεινε όρθιο και αλλάζει καθημερινά»

Ντηνιακός: «Το Χαϊδάρι έμεινε όρθιο και αλλάζει καθημερινά»

Βαγγέλης Ντηνιακός

Δώδεκα μήνες πέρασαν από τότε που ανέλαβε ο Βαγγέλης Ντηνιακός επικεφαλής του Δήμου Χαϊδαρίου. Στην τοποθέτησή του κάνει έναν μικρό απολογισμό.

Αναφέρει:

Σε μια χρονιά απρόβλεπτη με μεγάλες δυσκολίες και συνεχείς ανατροπές, το Χαϊδάρι έμεινε όρθιο και αλλάζει καθημερινά – παίρνει πρωτοβουλίες, συνεργάζεται, καινοτομεί, ακούγεται ξανά και εκτός των τειχών της πόλης. Ναι, το Χαϊδάρι βρέθηκε μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να μην μπορεί να καλύψει βασικές λειτουργικές ανάγκες και υποχρεώσεις του. Οι ευθύνες είναι γνωστές, αλλά ο Δήμος έχει συνέχεια. Και καθήκον μας ήταν να κάνουμε μια νέα αρχή για την πόλη μας. Νοικοκυρεύουμε μέρα με τη μέρα τα οικονομικά του Δήμου για να μπορούμε να «πατάμε στα πόδια μας» και να είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Νοικοκυρεύουμε, παράλληλα, και την εικόνα της πόλης μας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας. Με συνεχείς δράσεις στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, ωριμάζοντας μελέτες για την αναβάθμιση των υποδομών σε όλη την πόλη, ενισχύοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες, χτίζοντας συνέργειες με σημαντικούς φορείς και ιδρύματα, καθιερώνοντας το Χαϊδάρι ως νέο πόλο πολιτισμού, προσελκύοντας κεφάλαια προς όφελος των δημοτών μας. Και πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της πόλης μας. Χωρίς να λογαριάζουμε πολιτικό κόστος, χωρίς να διστάζουμε να συγκρουστούμε. Για όλα αυτά δεσμευθήκαμε έναν χρόνο πριν.

Πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει γι’ αυτή τη χρονιά; Θα είμαι ειλικρινής, όχι δεν τους πετύχαμε. Κάναμε όμως μια σημαντική αρχή και θέσαμε τις βάσεις ανοίγοντας σχεδόν όλα τα μέτωπα για να αλλάξουμε πραγματικά το Χαϊδάρι. Κανείς μας άλλωστε δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος με το οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η πόλη μας. Ή και την υγειονομική κρίση την οποία διαχειριστήκαμε, υπερβαίνοντας πολλές φορές ακόμη και τις αρμοδιότητες μας, ενώ ήδη προετοιμαζόμαστε και για ένα πιθανό νέο κύμα της πανδημίας.

Σήμερα, που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου, οι προσδοκίες των πολιτών μεγαλώνουν, όμως και η δική μας δέσμευση παραμένει. Γι’ αυτό συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, με ακόμη μεγαλύτερο πάθος για να αλλάξουμε την πόλη που μεγαλώσαμε, μένουμε και επιλέξαμε να φτιάξουμε τις οικογένειες μας , την πόλη που αγαπάμε. Συνεχίζουμε γιατί η πραγματική αλλαγή ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά δεν είμαστε εδώ για τα εύκολα.