Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”: Τα αίτια θανάτου του 6χρονου

Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”: Τα αίτια θανάτου του 6χρονου

Θετικά μηνύματα για τα δίδυμα της Καλλιθέας

Τα αίτια του θανάτου του 6χρονου, που πνίγηκε με το λουρί του σκύλου, δημοσιοποίησε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Από ανακοπή “έφυγε” το αγοράκι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», αναφέρει για τον θάνατο του 6χρονου:

«Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50. Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη» τονίζεται αρχικά στην ανακοίνωση.

«Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια» αναφέρει στη συνέχεια το Νοσοκομείο και προσθέτει:

«Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία ειδοποίησε το απόγευμα της Τρίτης η μητέρα του παιδιού, τονίζοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τί συνέβη και πως όταν πήγε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί να είναι χωρίς τις αισθήσεις του. Εκείνη την ώρα η μεγαλύτερη αδελφή του βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, ενώ ο πατέρας απουσίαζε, ευρισκόμενος στην εργασία του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο τηλεφώνημα η μητέρα έκανε λόγο για «αυτοκτονία», ισχυρισμός που εξηγείται από τη στάση στην οποία φέρεται ότι βρέθηκε το παιδί.

Συγγενείς, συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι ο μικρός έδεσε, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού, το λουρί σε μια πρόκα που βρισκόταν στο ταβάνι του και στη συνέχεια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κρεμάστηκε από εκεί.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν τη μητέρα σε κατάσταση πανικού και διάλυσης. Ως όφειλαν, ενημέρωσαν την Εισαγγελία, ωστόσο ο εισαγγελέας διέταξε να μη συλληφθούν οι γονείς.

Παρά ταύτα, διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.