Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νορβηγοί ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Νορβηγοί ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετείχαν ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Μοναχολιάς, οι εκπρόσωποι της Norwegian Investors Pal Brun, Managing Partner και Maria-Sofia Kourti, Managing Partner και του επενδυτικού συμβούλου Monogram A.S, Frank A.A. de Wit και Aggelos I. Tsikas, ph.d., C.E.O.

Τους επιχειρηματίες συνόδευσε εκ μέρους της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα η Elisabeth Lothe, Deputy Head of Mission, η οποία τόνισε ότι το ενεργειακό μείγμα της Νορβηγίας αποτελείται σχεδόν στο σύνολό του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεπώς η χώρα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών για έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Μοναχολιάς ανέφερε ότι «στο σύγχρονο διεθνές ενεργειακό περιβάλλον και ιδιαιτέρως το Ευρωπαϊκό, υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την Ελλάδα προκειμένου να αντληθούν σημαντικά διεθνή κεφάλαια για ώριμα έργα βιώσιμης ανάπτυξης. Η προσπάθειά μας είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες να γίνει πρωταθλητής σε αυτόν τον τομέα». Από την πλευρά του ο κ. Frank A.A. de Wit εξέφρασε την πίστη ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στην τοποθέτηση επενδύσεων και στην υλοποίηση νέων έργων.