Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νέο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης αριστούχων γιατρών με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Νέο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης αριστούχων γιατρών με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Νέο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης αριστούχων γιατρών με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ένα νέο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης αριστούχων αποφοίτων από τα τμήματα ιατρικής των ελληνικών πανεπιστημίων ανακοινώνει ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA – World Hellenic Biomedical Association).

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Ερευνητικής Εκπαίδευσης Κλινικής και Πειραματικής Ιατρικής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Stavros Niarchos Foundation Research Training Program in Clinical & Experimental Medicine).

Το πρόγραμμα έχει στόχο να υποστηρίξει την προετοιμασία νέων Ελλήνων ιατρών και επιστημόνων για την απόκτηση ειδικότητας σε κορυφαία πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα του εξωτερικού. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να δώσει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη εργαστηριακή ή/και κλινική εμπειρία που χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικοί στην προσπάθειά τους για εξασφάλιση θέσεων κλινικής ειδίκευσης αρχικά στις ΗΠΑ και στο μέλλον και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ζωτικής σημασίας αρωγός στην προσπάθεια αυτή του WHBA καθώς με δωρεά του καλύπτει για 2 χρόνια 10 έμμισθες θέσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

– Κλινική άσκηση 3 μηνών (Clinical Τrack)
– Εργαστηριακή άσκηση 12 μηνών (Basic Science Τrack)
– Συνδυασμένη κλινική και εργαστηριακή άσκηση συνολικής διάρκειας 15 μηνών (Translational Medicine Track)

Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά στις ΗΠΑ, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του σχεδιάζεται να επεκταθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε άλλες χώρες όπως τον Καναδά και την Αυστραλία που ο WHBA έχει ήδη πολλά μέλη (συνολικά περίπου 3.000 μέλη σε 40 χώρες του εξωτερικού). Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσω της ιστοσελίδας του WHBA θα ενεργοποιηθεί στις 15 Ιουνίου 2017 και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

O WHBA έχει έδρα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και κατά την 25ετή του και πλέον παρουσία έχει οργανώσει 13 διεθνή συνέδρια και πέντε Θερινά Σχολεία Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης που πραγματοποιούνται στη Μάνη της Λακωνίας. Σε αυτά έχουν συμμετάσχει συνολικά 200 Έλληνες και ξένοι φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών, ειδικευόμενοι ιατροί και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από την Ελλάδα και περισσότερες από 15 χώρες του εξωτερικού. Το Θερινό Σχολείο του WHBA έχει δημιουργήσει ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο αριστείας.

onmed