Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα συλλογική σύμβαση συμφώνησαν ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σκουρλέτης

Νέα συλλογική σύμβαση συμφώνησαν ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σκουρλέτης

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για το προσωπικό των δήμων επρόκειτο να δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Η υπογραφή της νέα ΣΣΕ συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της συνάντηση που είχε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης με το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να οριστούν τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών ώστε να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις που θα αφορούν σε άδειες και ωράριο απασχόλησης.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για 9.000 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2018.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι αναμένεται η κατάθεση τροπολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα σε δημοτικούς αστυνομικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης.

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υφυπουργό Παιδείας

Συνάντηση με μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είχε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Με τους ΟΤΑ να καταθέτουν τον προβληματισμό τους για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι αποτελεί πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019) και ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να έχουν όλα τα παιδιά μια θέση στις δομές των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων ανάλογα με την ηλικία τους.