Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ασπρόπυργος Νέα φυλακή στον Ασπρόπυργο: Κάμερες, Δικαστικές αίθουσες και πτέρυγα «ευάλωτων ομάδων»

Νέα φυλακή στον Ασπρόπυργο: Κάμερες, Δικαστικές αίθουσες και πτέρυγα «ευάλωτων ομάδων»

νέου Κορυδαλλού

Στα τέλη του 2021 θα έχει μπει στην τελική της φάση η κατασκευή του «νέου Κορυδαλλού».

Σύμφωνα με την στήλη Βηματοδότης της εφημερίδα “Το Βήμα” η φυλακή θα έχει 12 πτέρυγες συνολικής χωρητικότητας 2.000 κρατουμένων. Θα διαθέτει σχολικά συγκροτήματα, επτά δικαστικές αίθουσες, πτέρυγα «ευάλωτων ομάδων» αλλά και επιχειρησιακό κέντρο με πλήρη εποπτεία όλων των χώρων με κάμερες.

Παράλληλα προχωρεί το σχέδιο της αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος. Τελευταία υπήρξε η έκτακτη μεταγωγή 1.000 κρατουμένων στην προσπάθεια να «σπάσουν» τα κυκλώματα των φυλακών.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα μετατραπούν οι φυλακές Δομοκού σε πειθαρχική φυλακή χωρητικότητας 600 θέσεων και εκεί θα μεταφερθούν εκτός των απείθαρχων καταδικασμένοι για τρομοκρατία και ειδεχθή εγκλήματα.

Στα καταστήματα κράτησης Λάρισας, Χαλκίδας και Δράμας θα δημιουργηθούν τμήματα όπου θα κρατούνται συνολικά περίπου 600 καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα, ενώ στο Μαλανδρίνο και στα Τρίκαλα θα δημιουργηθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας για κρατουμένους υψηλής επικινδυνότητας που υπολογίζονται σε περίπου 500 στις φυλακές της χώρας.