Αρχική CULTURE #MyGreece: 270 Instagramers απαθανατίζουν τη δική τους Ελλάδα ξανά

#MyGreece: 270 Instagramers απαθανατίζουν τη δική τους Ελλάδα ξανά

“Καμία όψη της Ελλάδας δεν περισσεύει, τίποτε δεν πάει χαμένο” λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Έλλη Αγιαννίδη, μία από τους διοργανωτές της “ανθρωποκεντρικής” έκθεσης #my_greece.

Στην έβδομη έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται η καλλιτεχνική ομάδα “Greek Instagramers Events” η οποία από ιδρύσεως της, το 2013, έως σήμερα, έχει καταφέρει να συσπειρώσει την ελληνική κοινότητα των φίλων της φωτογραφίας 270 Ιnstagramers βλέπουν μέσα από τον φακό τους την δική τους Ελλάδα.

Έθιμα, πολιτισμός, μνημεία, σχέσεις στοργής, σύμβολα, τοπία και άλλα στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας συγκροτούν τριάντα ενότητες, με εννέα φωτογραφίες η καθεμία, συνθέτοντας, συνολικά, ένα σώμα από 270 διαφορετικές δημιουργικές καταγραφές στην έκθεση που διοργανώνεται από τις 8 έως 29 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο Αθηναϊς.

Η Ελλάδα των Ιnstagramers έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά και τον περασμένο Αύγουστο φιλοξενήθηκε στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ANEK LINES.

Μετά την παρουσίασή της στην Αθήνα θα συνεχίσει και σε άλλες πόλεις. Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Πηγή: Cnn.gr