Αρχική CULTURE Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Γιατί πήρε το όνομα μια τσιγγάνας

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Γιατί πήρε το όνομα μια τσιγγάνας

Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Έλενα Κατρίτση. Μια συνάντηση στο «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με την Έλενα Κατρίτση».

Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ιστορίες της ζωής της. Από το όνομά της που δεν είναι Μίρκα έως τα κλάματα για το δίπλωμα οδήγησης.

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με την Έλενα Κατρίτση»
«H Μίρκα Παπακωνσταντίνου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»
Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 16:00, ΕΡΤ1

Mε το κέφι, το μπρίο, το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό που διαθέτει, κάνει αυτό το κυριακάτικο μεσημέρι διαφορετικό. Έρχεται και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Όχι, δεν ήταν πάντοτε το γελαστό και χαρούμενο κορίτσι που βλέπαμε στα νούμερα της επιθεώρησης με την Ελεύθερη Σκηνή. Τι συνέβη και η μητέρα της τής έδωσε το όνομα μιας τσιγγάνας; Γιατί έβαλε τα κλάματα όταν έδινε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης;
Η αγαπημένη ηθοποιός με τις δεκάδες επιτυχίες στο θεατρικό σανίδι και στη μικρή οθόνη, «επιστρέφει» στα μέρη που μεγάλωσε και φέρνει στη μνήμη της εικόνες, ήχους και αρώματα που έχει κρατήσει για να της θυμίζουν τους δικούς της ανθρώπους.

Παρουσίαση / Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μοντάζ: Παναγιώτης Σταματόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος.

Το βιογραφικό της

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Νοεμβρίου 1947. Έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες όπως οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη , Το Σόι σου κ.α. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Από το 1986 έως το 1988 δίδαξε την υποκριτική τέχνη στην Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Από το 1997 έως σήμερα διδάσκει υποκριτική στην Δραματική Σχολή Ίασμος. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές πολλές από τις οποίες υπήρξαν επιτυχίες. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων, στο Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο, το Safe Sex και Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο. Στο θέατρο μετρά πάνω από πενήντα παραστάσεις.

Υπήρξε παντρεμένη με τον συμμαθητή της στη Δραματική Σχολή και συνάδελφό της Δάνη Κατρανίδη. Αργότερα παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Ρήγα Αξελό.