Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Αγία Βαρβάρα Μήνυμα ενότητας και πολιτισμού έστειλαν οι μαθητές στην Αγία Βαρβάρα

Μήνυμα ενότητας και πολιτισμού έστειλαν οι μαθητές στην Αγία Βαρβάρα

Μήνυμα ενότητας και πολιτισμού έστειλαν οι μαθητές της Αγίας Βαρβάρας

Μήνυμα ενότητας, ειρηνικής συνύπαρξης, συλλογικότητας, αδελφοσύνης και πολιτισμού έστειλαν οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Αγίας Βαρβάρας σε μια πολύχρωμη εκδήλωση με θέμα «ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Μητέρας το Σάββατο 10 Ιουνίου με την συμμετοχή της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του κ. Σπύρου Μερκούρη, Προέδρου της οργάνωσης «Ορίζοντες – Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις».

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη της Ιεράς Οδού, όπου οι μαθητές μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις ήρθαν σε «γνωριμία» με την πόλη τους υπό το πρίσμα πανανθρώπινων αξιών όπως: εμπιστοσύνη, αλληλοκατανόηση, ομαδικότητα, συνεργασία, πλουραλισμό και πολυπολιτισμικότητα.

Με δρώμενα και τραγούδια υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των καθηγητών μουσικής, οι μαθητές της πόλης μας πλαισίωσαν την εκδήλωση, η οποία κορυφώθηκε με τα αποκαλυπτήρια ζωγραφιάς που επιμελήθηκαν οι μαθητές μέσα από το δικό τους βλέμμα για την πόλη που ζούνε, για την πόλη των ονείρων τους.

Η βραδιά ομόρφυνε και έκλεισε με την φωνή και τις μελωδίες του δημοφιλούς και σπουδαίου λαϊκού κιθαρωδού και τραγουδοποιού Κώστα Χατζή.