Αρχική CULTURE Μέριλιν Μονρόε: Ποσό-ρεκόρ για τη Χρυσή της Σφαίρα

Μέριλιν Μονρόε: Ποσό-ρεκόρ για τη Χρυσή της Σφαίρα

Έναντι ποσού-ρεκόρ πουλήθηκε η Χρυσή Σφαίρα της Μέριλιν Μονρόε, στη δημοπρασία Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.

Το ποσό των 250.000 δολαρίων “έπιασε” η Χρυσή Σφαίρα της Μέριλιν Μονρόε, στη δημοπρασία Julien’s Auctions.

Το αγαλματίδιο που έλαβε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το 1961 η Αμερικανίδα σταρ, το βραβείο αγαπημένης ηθοποιού του παγκόσμιου κινηματογράφου («World Film Favorite Female») από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ έγραψε ιστορία ως η Χρυσή Σφαίρα η οποία πουλήθηκε σε δημοπρασία με το υψηλότερο τίμημα.

Πάντως, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο των βραβείων Χρυσές Σφαίρες, το βραβείο World Film Favorites απονεμήθηκε στη Μονρόε το 1962.

Επίσης, δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά, η μαύρη διθέσια Ford Thunderbird του 1956, που είχε στην κατοχή της η Μονρόε. Πουλήθηκε έναντι 490.000 δολαρίων στη δημοπρασία «Icons & Idols: Hollywood».

Η Μονρόε είχε φωτογραφηθεί να οδηγεί το αυτοκίνητο αυτό με τον τότε σύζυγό της. Τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Η ηθοποιός είχε το αυτοκίνητο αυτό για έξι χρόνια, έως λίγο πριν από τον θάνατό της το 1962.

Ο Ντάρεν Τζούλιεν, πρόεδρος της Julien’s Auctions, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο αμάξι: “Δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου. Αλλά κουβαλά τη γοητεία, τον ρομαντισμό και την τραγική ιστορία ενός αληθινού θρύλου του Χόλιγουντ”.

Το αντίγραφο από το πρώτο τεύχος του Playboy, στο εξώφυλλο του οποίου εμφανίζεται η Μονρόε και το οποίο φέρει την υπογραφή του εκδότη του Χιου Χέφνερ, πουλήθηκε για 32.000 δολάρια. Μαζί με μια σειρά από άλλα αντικείμενα που ανήκαν στην Αμερικανίδα ηθοποιό.