Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Όλα όσα οδήγησαν στην πολύκροτη παραίτηση

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Όλα όσα οδήγησαν στην πολύκροτη παραίτηση

Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ο έκτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, αλλά αυτό πολύ λίγη σημασία δείχνει να έχει πλέον…

Η ανακοίνωση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι το βράδυ της Τετάρτης 8/1 ότι παραιτούνται από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και στη βασιλική οικογένεια, η οποία φέρεται να μη γνώριζε τίποτα για την απόφαση αυτή νωρίτερα και δηλώνει βαθιά απογοητευμένη. Κι όμως, αν κανείς εξετάσει την πορεία της δούκισσας και του δούκα του Σάσεξ με προσοχή, από τη στιγμή που επισημοποίησαν τη σχέση τους έως σήμερα, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία καλά δουλεμένη έως και προειλημμένη απόφαση.

Πριν από τον γάμο του ζεύγους, στις 19 Μαΐου του 2018, ο πρίγκιπας Χάρι επιτέθηκε στα Μέσα καθώς έδιναν αρνητική έμφαση στη φυλετική καταγωγή της μέλλουσας – τότε – συζύγου του, η οποία είναι μιγάς και οι πρόγονοί της ήταν σκλάβοι, βάζοντας στο στόχαστρο συγκεκριμένα την εφημερίδα «Sun», για πρωτοσέλιδό της το οποίο χαρακτήρισε «λιβελογράφημα». Η εφημερίδα αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Μέγκαν κινήθηκε νομικά εναντίον της εφημερίδας «Mail on Sunday», μετά τη δημοσίευση χειρόγραφης επιστολής της που είχε στείλει στον πατέρα της, η σχέση της με τον οποίο έχει κρεμαστεί στα μανταλάκια των περιπτέρων από την αρχή της δημοσιοποίησης του δεσμού της με τον Χάρι έως και σήμερα. Παράλληλα με τη νομική διαδικασία, ο πρίγκιπας Χάρι κατήγγειλε δημόσια το μπούλινγκ που υφίσταται η σύζυγός του από τα Μέσα, συμπεριφορά που παρομοίασε με όσα συνέβησαν στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Τότε, ο Χάρι τόνισε πως δεν σκοπεύει να παραμείνει «σιωπηλός μάρτυρας» σε όσα υποφέρει η Μέγκαν, προσθέτοντας πως ο χειρότερος φόβος της ζωής του επαναλαμβάνεται. «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα παρακολουθώ τη γυναίκα μου να γίνεται θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», είχε γράψει στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά.

Όταν, τον περασμένο χρόνο, έδωσαν μια κοινή συνέντευξη στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής τους στη νότια Αφρική, δημιούργησαν ανησυχία για την ψυχολογική τους κατάσταση και κυρίως η Μέγκαν, η οποία φάνηκε ιδιαίτερα αναστατωμένη όταν ρωτήθηκε για την αγριότητα των tabloid και πώς εκείνη την αντιμετωπίζει. Εκείνη η συνέντευξη δημιούργησε απορίες και ως προς τη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον άλλοτε πολυαγαπημένο του αδελφό πρίγκιπα Ουίλιαμ, με τον δούκα του Σάσεξ να απαντά ότι αγαπά πολύ τον αδελφό του αλλά ότι πλέον βαδίζουν σε «διαφορετικά μονοπάτια».

Μαζί με όλα τα παραπάνω, τα σημάδια ότι το ζεύγος έψαχνε τρόπους να αποστασιοποιηθεί από το Παλάτι και τα πρωτόκολλα που αυτό επιβάλλει έγιναν πιο εμφανή μετά τη γέννηση του γιου τους, Άρτσι, οπότε και αποφάσισαν ότι ο επίσημος τίτλος του θα έπρεπε να είναι «Master» και όχι «Λόρδος Άρτσι του Ουίνσδορ». Επιπλέον, έφυγαν από το παλάτι του Κένσιγκτον και έστησαν το δικό τους «σπιτικό» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, με ξεχωριστό γραφείο επικοινωνίας από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και τον δικό τους ξεχωριστό λογαριασμό στο instagram.

Παρόλο που το γραφείο Τύπου του Παλατιού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «κατανοεί» τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, προειδοποιώντας ωστόσο ότι αυτή η αποχώρηση είναι «περίπλοκη» και θα πάρει «χρόνο», μάλλον για τη βασίλισσα Ελισάβετ δεν αποτέλεσε τόσο μεγάλη έκπληξη η εν λόγω απόφαση του ζευγαριού, καθώς στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα που κινηματογράφησε και δημοσίευσε στο Instagram, δεν υπάρχει πουθενά φωτογραφία του ζεύγους.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ο έκτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, μετά τον Κάρολο, τον αδελφό του Ουίλιαμ και τα τρία του παιδιά. Ωστόσο, αυτό πολύ λίγη σημασία φαίνεται πως έχει για κάποιον που, όπως και η μητέρα του, εκείνο που επιθυμεί περισσότερο είναι να ζήσει μια ζωή με τη σύζυγο και το παιδί του μακριά από πρωτόκολλα και παπαράτσι. Η Ιστορία έχει ήδη καταγράψει πως, το βράδυ της Τετάρτης 8/1/2020, έκαναν και οι δύο ένα πολύ μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.