Αρχική Exclude Μέχρι το τέλος Αυγούστου η απαγόρευση των πανηγυριών

Μέχρι το τέλος Αυγούστου η απαγόρευση των πανηγυριών

πανηγυριών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τα πανηγύρια μέχρι το τέλος του Αυγούστου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης στη τηλεόραση του Mega

“Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπούν τα πανηγύρια, είναι το μοναδικό σημείο που πατήσαμε φρένο, καθώς δεν ακολουθούσαν τους κανόνες που είχαμε πει”, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Αναφροικά με την οικονομία, εμφανίστηκε αισιόδοξος γιατί όπως είπε «Ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά η οικονομία. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού» είπε.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι την περίοδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.

Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.