Αρχική CULTURE Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Γιορτές Πόλης 2017 στην Αγία Βαρβάρα

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Γιορτές Πόλης 2017 στην Αγία Βαρβάρα

Δημιουργήθηκαν οι βάσεις για νέους δρόμους καλλιτεχνικής αναζήτησης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επιτυχημένων εκδηλώσεων «Γιορτή Πόλης 2017» στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας όπου συμμετείχαν μαθητές, καλλιτέχνες της Πόλης, και πλήθος κόσμου. Η ετήσια έκθεση δημιουργίας παιδικού τμήματος του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της δημιουργίας.

Οι μικροί επισκέπτες βγήκαν σεργιάνι στα μονοπάτια της φαντασίας και με ανακυκλώσιμα υλικά αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους και τις εντυπώσεις τους από την εξιστόρηση του παραμυθιού «Ο πολύχρωμος, σκουπιδοτενεκές». Παιδικές φωνές και γέλια στόλισαν την αίθουσα του σινέ Πάνθεον με τις προβολές παιδικών ταινιών αλλά και του παραδοσιακού πλέον Καραγκιόζη. Τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών φώτισαν τη ματιά αλλά και την καρδιά όλων.

Στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, πρωταγωνίστησε η πολιτιστική δημιουργία, το Θέατρο και η Μουσική έτσι όπως παρουσιάζεται με μοναδικό τρόπο από το δυναμικό των Καλλιτεχνών του Δήμου. Το θέαμα που προσέφερε στο κοινό της πόλης το Θεατρικό εργαστήρι του δήμου ήταν μοναδικό αφήνοντας άφωνο το κοινό που το παρακολούθησε.

Ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις έδωσε το Δημοτικό Ωδείο και οι καθηγητές που μαζί με τον Δημήτρη Κόκοτα μάγεψαν τους πολίτες με τις εκπληκτικές ερμηνείες τους.

Την παράσταση όμως έκλεψε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Μαγεμένες» στο Κέντρο Λόγου και τέχνης. Η Λέσχη Ανάγνωσης Αγίας Βαρβάρας και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σε συνεργασία με την δημοτική αρχή διοργάνωσαν την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου «Οι Μαγεμένες», ενός ιστορικού μυθιστορήματος για την Θεσσαλονίκη. Η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού ενώ η δικηγόρος Σία Αμπατζή από την Λέσχη Ανάγνωσης μίλησε για το βιβλίο και η ηθοποιός Σοφία Γασπαρινάτου διάβασε αποσπάσματα.

Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου, «Οι Μαγεμένες» σφράγισε τον κύκλο των εκδηλώσεων στην πόλη όπου πρωταγωνιστές ήταν οι καλλιτέχνες της Αγίας Βαρβάρας, η δημιουργική πλευρά των δημοτών και τα παιδιά που χάρισαν χαμόγελα και χαρά. Σε αυτόν τον κύκλο εκδηλώσεων η πόλη της Αγίας Βαρβάρας αναδείχτηκε σε ένα πολιτιστικό εργαστήρι αναδεικνύοντας τη δουλειά του δημοτικού Ωδείου και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής σε συνδυασμό με τους δεκάδες ερασιτέχνες που βρίσκουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους στις ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ.

Η επιτυχημένη διοργάνωση των ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2017 που επιβραβεύτηκε από τους δημότες, δημιουργεί τις βάσεις για την ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας και την ανάδειξη νέων δρόμων καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Εφημερίδα City View – 7ο τεύχος
Ν. Νίκας