Αρχική Exclude Μαρίνα Φλοίσβου: Πώς γίνεται “έξυπνη” Μαρίνα

Μαρίνα Φλοίσβου: Πώς γίνεται “έξυπνη” Μαρίνα

Μαρίνα Φλοίσβου

Μαρίνα Φλοίσβου σημαίνει “έξυπνη” Μαρίνα. Αυτό τουλάχιστον προαναγγέλει η LAMDA Flisvos Marina AE.

Μαρίνα Φλοίσβου σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικότητα η πρώτη “έξυπνη” Μαρίνα. Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνονται η χρήση πράσινης ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών. Επίσης, η εισαγωγή νέων τεχνολογίων με τη χρήση οπτικών ινών. Στην τρίτη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης που δημοσίευσε η Μαρίνα Φλοίσβου παρουσιάζονται η στρατηγική και οι επιδόσεις της σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG).

Η έκθεση βιωσιμότητας 2020, έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Standards, καθώς και του προτύπου υπευθυνότητας με το ΑΑ1000AP (2018). Παράλληλα έλαβε ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Ειδικότερα, στην έκθεση παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, στοιχεία σχετικά με:

– τη στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας για τη βιώσιμη ανάπτυξη,
– την υπεύθυνη λειτουργία της μαρίνας ως ηγετικό πρότυπο της θαλάσσιας τουριστικής οικονομίας στη χώρα μας, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες, τους επισκέπτες, τους συνεργάτες, τους μετόχους και τους προμηθευτές της και γενικότερα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της,
– την προστασία του περιβάλλοντος και
– τη φροντίδα για το ανθρώπινο δυναμικό της.

Κατσικάδης: Καινοτόμες ενέργειες και νέες τεχνολογίες

Ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina AE, Σταύρος Κατσικάδης, σε σχετική δήλωση επισημαίνει: «Για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και για τα χρόνια που ακολουθούν, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως ηγετικό πρότυπο της θαλάσσιας τουριστικής οικονομίας στη χώρα μας. Με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Δημοσιοποιούμε τις καινοτόμες ενέργειες και τις δράσεις μας και χρησιμοποιούμε νέες τεχνολογίες στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών μας».

H LAMDA Flisvos Marina AE ιδρύθηκε το 2002. Σκοπός της η σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξίας 55 εκατ. ευρώ μετέτρεψε τη μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα. Με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 6.200 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και η ανάπλαση των 25 στρεμμάτων πρασίνου, δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.