Αρχική OUR VIEW Μαγική εικόνα οι πρώην γυναικείες φυλακές

Μαγική εικόνα οι πρώην γυναικείες φυλακές

Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει νέα πνοή και θα αναβαθμίσει σημαντικά  την περιοχή του Κορυδαλλού, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Πρόκειται για την ανάπλαση 10 στρεμμάτων στον χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.590.000 Ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια την Περιφέρεια και θα πάρει σάρκα και οστά, κατασκευαστικά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης προχωρούν με γρήγορα βήματα οι απαραίτητες διαδικασίες για την μετατροπή της έκτασης σ’ ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής, σύγχρονο και λειτουργικό, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τη νεολαία και τους κατοίκους της περιοχής.

Με ιδιαίτερη θέρμη δέχτηκε την απόφαση ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο που μετατρέπει ένα «γκρίζο χώρο των φυλακών, σε χώρο αναψυχής και χαράς για όλους του δημότες, μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι το έργο αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την απομάκρυνση των φυλακών αλλά ο αγώνας του Κορυδαλλιώτικου λαού για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών συνεχίζεται. Υπογράμμισε δε, ότι ο Δήμος κατέθεσε εγκαίρως μια ολοκληρωμένη μελέτη και ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία και στήριξη την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη.

Η ανάπλαση του χώρου περιλαμβάνει:

  • Υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ.
  • Ένα γήπεδο 5Χ5.
  • Δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη.
  • Πεζοδρόμους, που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο και πάνω από την υδάτινη κατασκευή, καθώς και χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο χώρος θα φωταγωγηθεί με την εγκατάσταση φωτιστικών στο σύνολο του χώρου, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και θα φυτευτεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

Το 2019 έρχεται και το Μετρό

Παράλληλα με το έργο νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να δώσει και η επέκταση του ΜΕΤΡΟ σε ένα σχεδόν χρόνο από τώρα, στην πλατεία Ελευθερίας. Το έργο έχει μπει στο τελικό στάδιο και η διαμόρφωση της πλατείας θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο και υπολογίζεται ότι θα έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία τον Απρίλη του 2019, τρείς μήνες σχεδόν πιο μπροστά πριν το ΜΕΤΡΟ πιάσει Κορυδαλλό.

Θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία, ενώ έντονο θα είναι το υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις. Επίσης, θα διαμορφωθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία μεταξύ Αυτοδιοίκησης, Αττικό Μετρό και κατασκευάστριας κοινοπραξίας, με την οποία ξεπερνιούνται τεχνικές και άλλες δυσκολίες για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τα τελευταία 50 χρόνια.

Εφημερίδα City View – 11ο τεύχος
Ν. Νίκας