Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Λαμία: Στο “σκαμνί” ιερέας που ασέλγησε σε αγόρι με νοητική στέρηση

Λαμία: Στο “σκαμνί” ιερέας που ασέλγησε σε αγόρι με νοητική στέρηση

Τύρναβος: Επιστράφηκαν οι εικόνες που είχε κλέψει ο ιερέας, όχι όμως και οι 140.000 ευρώ

Σήμερα (13/02) δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη που είχε ασελγήσει σε βάρος 20χρονου παιδιού με βαριά νοητική στέρηση σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2009, όταν ο ιερέας ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητό του και έχοντας προορισμό την Ευρυτανία, σταμάτησε στην περιοχή όπου διέμενε o νεαρός.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε δει τον 20χρονο στην πλατεία όπου έπαιζε με άλλα παιδιά. Του ζήτησε να του δείξει που είναι το ξενοδοχείο όπου θα περνούσε τη νύχτα.

Του πρότεινε μάλιστα να τον πάρει με το αυτοκίνητό του για να του πει που είναι το ξενοδοχείο που έψαχνε. Όμως με την επιβίβαση του νεαρού στο αμάξι, ο ιερέας φέρεται να του πρότεινε μια βόλτα στη θάλασσα. Εκεί, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Το παιδί ταράχτηκε και του ζήτησε να τον επιστρέψει σπίτι του όπως και έγινε. Αποκάλυψε στους δικούς του τι είχε συμβεί με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα Δικαστήρια.

Σε πρώτο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ένοχο τον ιερέα. Τον καταδίκασε σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης έξι ετών. Αποφάσισε όμως η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΠΗΓΗ: lamiareport