Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Λαμία: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της μαθήτριας

Λαμία: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της μαθήτριας

Αυξάνονται τα θύματα από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 56.

Γνωστή έγινε η αιτία θανάτου της νεαρής μαθήτριας, με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Περιτονίτιδα που επήλθε από ρήξη στομάχου, ήταν ο λόγος που έχασε τη ζωή του το κορίτσι.

Περιτονίτιδα που προκλήθηκε από ρήξη στομάχου είναι η αιτία που προκάλεσε το θάνατο της μαθήτριας από τη Λαμία, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Tη νεκροψία νεκροτομή που διενήργησε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο ιατροδικαστής και επιστημονικός σύμβουλος οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης τόνισε:

«Η περιτονίτιδα είναι φλεγμονή της κοιλιάς που επηρέασε δυσμενώς όλα τα οργανικά συστήματα και αποτέλεσε αιτία θανάτου. H ερμηνεία των ευρημάτων δεν είναι θέμα ιατροδικαστή».

Ευθύνες στα νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας

Σύμφωνα με την κα Ζαγγελίδου, η περιτονίτιδα υπήρχε όταν μεταφέρθηκε το παιδί στο νοσοκομείο, είπε στο newsit, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

«Επομένως, η Δικαιοσύνη τώρα θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες, όχι όμως μόνο στη Λαμία, αλλά, δυστυχώς και στη Λάρισα. Διότι, με βάση τη νεκροψία – νεκροτομή και κάποια άλλα έγγραφα ιατρικά που έχω, υπάρχει ευθύνη και στο χειρουργείο το οποίο έγινε στη Λάρισα.

Η χειρουργική επέμβαση που έγινε εκεί δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Όταν έχεις έναν ασθενή με οξεία κοιλία, θα πρέπει να βρεις την εστία. Η περιτονίτιδα δημιουργείται από κάποια εστία. Είτε λέγεται σκωληκοειδής απόφυση, είτε έντερο, είτε κάποιο άλλο όργανο.

Εφόσον έγινε τομή, αφαιρέθηκε η σκωληκοειδής απόφυση, η οποία απόφυση δεν είχε διαρρηχθεί, έπρεπε να βρουν την εστία. Διότι, μη βρίσκοντας την εστία και κλείνοντας την τομή, η εστία συνέχισε να ‘δουλεύει’», τόνισε ο Ν. Διαλυνάς.

Ο ίδιος, κατηγόρησε τους γιατρούς που έκαναν την εγχείρηση για λάθη που οδήγησαν στο θάνατό της. Όπως τόνισε, από τη νεκροψία – νεκροτομή, βρέθηκε ένα λίτρο και διακόσια γραμμάρια υγρό στην κοιλιά.

«Έτσι όπως έγινε η εγχείρηση, αγνόησαν βασικές απεικονιστικές εξετάσεις, αγνόησαν βασικά συμπτώματα τα οποία οδηγούσαν στο στομάχι. Ο μηχανισμός θανάτου είναι πλέον ξεκάθαρος και δεν έχει καμία σχέση με αλλεργίες και βλακείες που διέρρεαν δεξιά και αριστερά, και οφείλεται, γενικότερα, στη μη αντιμετώπιση της διάτρησης του στομάχου, στο γεγονός ότι υπήρχαν αυτά τα υγρά και δεν μπορούσαν να διαφύγουν από κάπου, στην πίεση του διαφράγματος, στην είσοδο του υγρού στους πνεύμονες, στην περικαρδίτιδα και στην ανακοπή. Και ο θάνατος ήταν φρικτός», τόνισε.