Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Λαϊκή Ενότητα: Η Αχτσιόγλου εξαπατά τους εργαζόμενους

Λαϊκή Ενότητα: Η Αχτσιόγλου εξαπατά τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Έφη Αχτσιόγλου, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, υποστηρίζοντας ότι η υπουργός Εργασίας «εξαπατά τους εργαζόμενους με τις υποσχέσεις της για δήθεν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό».

 

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ:
«Η κυρία Αχτσιόγλου εξαπατά τους εργαζόμενους με τις υποσχέσεις της για δήθεν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Κυρία Αχτσιόγλου… εξηγήστε μας. Θα «σκίσετε» το 2ο μνημόνιο (νόμο 4046/2012) που «παγώνει» τους κατώτατους μισθούς των 500 ευρώ μέχρι να μειωθεί η ανεργία στο 10% (!!) δηλαδή μετά το 2030 με ’35 στην καλύτερη περίπτωση, ή κοροϊδεύετε για πολλοστή φορά 600.000 χαμηλόμισθους;

Οι νέες υποσχέσεις της κυβέρνησης αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης και δη των χαμηλόμισθων. Η κυρία Αχτσιόγλου είτε ξεχνά, είτε κάνει ότι ξεχνά πως με βάση το 2ο μνημόνιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, το οποίο ψήφισαν και στήριξαν στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές όλων των παλαιομνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) εκδόθηκε και εφαρμόστηκε η «δρεπανηφόρα» εγκύκλιος για τους μισθούς του υπουργείου εργασίας τον Μάρτιο του 2012.

Βάσει του άρθρου 4 της σχετικής εγκυκλίου, σε εφαρμογή του ν. 4046/2012 ισχύουν τα εξής:

«Από 14-02-12 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί κάτω του 10%, αναστέλλεται η εφαρμογή όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, Υπουργικών Αποφάσεων ή διοικητικών πράξεων κανονιστικού χαρακτήρα, που προβλέπουν αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, δηλαδή των μισθών ή ημερομισθίων ή του βασικού μισθού, περιλαμβανομένων της υπηρεσιακής ωρίμανσης καθώς και του επιδόματος πολυετίας, χρόνου εργασίας, τριετίας, πενταετίας κ.λπ.».

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο αποδέχτηκε πλήρως και το 1ο και το 2ο μνημόνιο, είναι σαφές ότι η Αχτσιόγλου με τις υποσχέσεις της για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό το μόνο που κάνει είναι ότι εξαπατά τους εργαζόμενους και το λαό.

Το τάξιμο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)».