Αρχική OUR VIEW Κορυδαλλός: Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

Κορυδαλλός: Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

Συνάντηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Tουμπάσι

Την στήριξη και αλληλεγγύη του Δήμου Κορυδαλλού στον λαό της Παλαιστίνης και στο αίτημα για αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση του παλαιστινιακού κράτους, επανέλαβε στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Ο Πρέσβης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορυδαλλού στο πλαίσιο τακτικής επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα με στόχο την έμπρακτη συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού από το 2000 είναι «αδελφοποιημένος» με τον Δήμο Μπέϊτ Σαχούρ της Παλαιστίνης, γνωστό ως το «Χωριό των Ποιμένων», ενώ το 2014 είχε συμμετάσχει με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Μακρυνό στο διεθνές συνέδριο αλληλεγγύης των τοπικών αρχών με την Παλαιστίνη, που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης, Μουχάναντ Ζαράρ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεόδωρος Μερεντίτης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Διακάτου, Ιωάννα Καλομπράτσου, Κώστας Καλούδης, Ανδρέας Καπιτσίνος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλος Γερακάρης, Γιώργος Μακρυνός και Δημήτρης Χριστοφορίδης.

Συντονιστής Ευρωπαϊκού Προγράμματος ο Δήμος

Ο Δήμος Κορυδαλλού, αντιλαμβανόμενος τις σύγχρονες ανάγκες που διαμορφώνονται στον Ευρωπαϊκό χώρο, συμμετέχει ως συντονιστής στο έργο «Ψηφιακές Στρατηγικές των Ευρωπαϊκών Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών (EU city digital strategies for Immigrants integration -EUCIDIN)», το οποίο εγκρίθηκε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Η Ευρώπη για τους Πολίτες».

Το εταιρικό σχήμα, στο οποίο ο Δήμος Κορυδαλλού είναι συντονιστής, αποτελείται από 15 ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες καθώς και 8 οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών από τον Ευρωπαϊκό χώρο.

Το αντικείμενο του έργου συνδέεται με το μείζον θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πόλεις, οι περιφέρειες αλλά και ευρύτερα οι κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την άφιξη εκατομμυρίων ατόμων που αναζητούν άσυλο στον Ευρωπαϊκό χώρο, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται με ιδιαίτερη ένταση την τελευταία διετία και το οποίο αναμένεται να εξακολουθήσει να εκδηλώνεται και τα επόμενα χρόνια.

Το έργο επικεντρώνεται σε πεδία πολιτικών, όπου μέχρι σήμερα παρατηρείται μία αδυναμία και κυρίως σε αυτό της χρήσης των ψηφιακών μέσων για την ένταξη των μεταναστών. Οι πόλεις καλούνται να αναλάβουν ένα διττό ρόλο τόσο ως επίκεντρο της διαβίωσης των μεταναστών όσο και ως κόμβοι καινοτομίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μέσω του έργου, οι συμμετέχουσες πόλεις θα υποστηριχθούν προκειμένου να αναπτύξουν στρατηγικές ψηφιακής ενσωμάτωσης ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις προσπάθειες ένταξης των μεταναστών.

Εφημερίδα City View – 7ο τεύχος
Ν. Νίκας