Αρχική Exclude Κορωνοϊός: Lockdown ανακοινώνει στις 12 ο Πρωθυπουργός- Έρχεται ξανά το SMS –...

Κορωνοϊός: Lockdown ανακοινώνει στις 12 ο Πρωθυπουργός- Έρχεται ξανά το SMS – Τι θα ισχύσει

Κορωνοϊός: Lockdown ανακοινώνει στις 12 ο Πρωθυπουργός- Έρχεται ξανά το SMS - Τι θα ισχύσει

Κορωνοϊός: Lockdown ανακοινώνει στις 12 ο Πρωθυπουργός- Έρχεται ξανά το SMS – Τι θα ισχύσει

Κορωνοϊός: Lockdown ανακοινώνει στις 12 ο Πρωθυπουργός- Έρχεται ξανά το SMS – Τι θα ισχύσει. Σήμερα στις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ύστερα από το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων  που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, έγινε σύσκεψη όπου πάρθηκε η απόφαση για γενικό lockdown στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας χθες στον ΑΝΤ’1 αποκάλυψε ότι  η κυβέρνηση ενημέρωσε και επίσημα την ΕΕ και τα αρμόδια όργανά της ότι θα προσφύγει σε καθολικό lockdown, προκειμένου να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η απόφαση λήφθηκε μετά την επικοινωνία που είχε με την Επίτροπο Υγείας, Στ. Κυριακίδου και την Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Dr Andrea Ammon όπου παρουσίασε την κατάσταση της Ελλάδας και έλαβε ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη.

Το πιο πιθανό είναι το lockdown μπει σε εφαρμογή από το Σάββατο στις 6:00 το πρωί.

Τα πιθανά μέτρα που θα ισχύουν είναι:

  • Μετακίνηση με το γνωστό σε όλους SMS στο 13033
  • 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για τους εργαζομένους και για λόγους υγείας ή έκτακτης ανάγκης
  • Κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα, εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, πρατηρίων υγρών καυσίμων και τα φαρμακεία
  • Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πιθανότατα τα γυμνάσια. Ενώ στα λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα μαθήματα θα γίνονται με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση.

Τους λόγους για τους οποίους προχωράμε σε lockdown ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στο Mega.

Όπως εξήγησε η επιτροπή πρότεινε lockdown λόγω των πολλών θετικών τεστ, της αύξησης του ρυθμού μεταδοτικότητας και της πίεσης στο σύστημα Υγείας από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι διασωληνωμένοι, με 10-15 την ημέρα, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ. Αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε. Σκοπός του lockdown είναι να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ κατά τόπους» τόνισε σχετικά.