Αρχική Exclude Κορονοιός και σχολεία: Πάνω απο 700 κλειστά – Δηλώσεις Κεραμέως – Η...

Κορονοιός και σχολεία: Πάνω απο 700 κλειστά – Δηλώσεις Κεραμέως – Η λίστα του υπουργείου

Δ.ΙΕΚ

Περισσότερα από 700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα 250 είναι στην Αττική.

Κορονοιός και σχολεία: Πάνω απο 700 κλειστά – Δηλώσεις Κεραμέως – Η λίστα του υπουργείου. Τεταμένο το κλίμα στην παιδεία αφού, συνεχώς όλο και περισσότερες σχολικές μονάδες και τμήματα κλείνουν εξαιτίας των κρουσμάτων γεγονός που έρχεται ως αποκορύφωμα σε συνδυασμό με τις καταλήψεις.

Σε πορείες προχώρησαν μαθητές και καθηγητές στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγαλουπόλεις, με βασικά αιτήματα την συγκρότηση μαθητών ανά 15 (το πολύ) άτομα σε κάθε τμήμα, πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας για πιο ασφαλή μαθήματα και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στις σημερινές τις δηλώσεις ανέφερε ότι:
«αυτή την στιγμή είναι κλειστό το 0.2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη την χώρα. Οι καταλήψεις προφανώς δεν έχουν καμία θέση. Είμαστε εδώ για διάλογο, με ανοιχτά σχολεία. Στο βαθμό που υπάρχει απώλεια διδακτικών ωρών, τίθεται ζήτημα αναπλήρωσης ωρών»,

συμπλήρωσε και παραδέχτηκε ότι υπάρχει το φαινόμενο, όμως τα περισσότερα σχολεία είναι ανοιχτά και υπογράμμισε ότι «ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν μπορεί κανείς να στερεί από τον άλλο την εκπαίδευση. Ακούμε αιτήματα άσχετα με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Αναφορικά με τα κρούσματα στα σχολεία και πότε κάποιος μαθητής μπαίνει σε καραντίνα η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ.
«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Υπογράμμισε ότι «δεν είναι λύση να πεις «κλείνω τα σχολεία»

και είπε πως «προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες κάθε περιοχής. Αν μας υποδείξουν οι ειδικοί είτε θα αυστηροποιήσουμε τα μέτρα είτε θα τα χαλαρώσουμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «οι περιπτώσεις που μαθητές σε τμήμα είναι 25 είναι ελάχιστες. Το μέσο όρο είναι 20 μαθητές ανά τμήμα στα αστικά κέντρα»

και σημείωσε ότι ήταν «ομόφωνη η εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν τα σχολεία, όπως ήταν και όχι με εκ περιτροπής διδασκαλία».

Επιπλεόν επισήμανε ότι «έχουν γίνει προσλήψεις και γι’ αυτό δεν ακούμε για ελλείψεις και κενά», σημειώνοντας μάλιστα ότι «έχουν προσληφθεί περισσότεροι από την τελευταία χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου τα τελευταία 10 χρόνια». Ανέφερε, ακόμα, ότι «θα προσληφθούν και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με 3μηνες συμβάσεις αν υπάρξουν ελλείψεις στην συνέχεια».

Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά και σήμερα Δευτέρα 

Όπως τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, πολλά νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και ακόμα περισσότερα τμήματα σχολείων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που εντοπίστηκαν είτε σε μαθητή, είτε σε εκπαιδευτικό.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει γονείς και μαθητές με μία σχετική λίστα, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ανανεώνεται συνέχεια.

Κάντε κλικ ΕΔΩ και δείτε τη λίστα.