Αρχική Exclude Κορονοϊός Εμβόλιο: Με ποιες εταιρίες συμφώνησε η Ελλάδα – Πότε έρχονται τα...

Κορονοϊός Εμβόλιο: Με ποιες εταιρίες συμφώνησε η Ελλάδα – Πότε έρχονται τα εμβόλια

εμβόλιο

Κορονοϊός Εμβόλιο: Με ποιες εταιρίες συμφώνησε η Ελλάδα – Πότε έρχονται τα εμβόλια

Κορονοϊός Εμβόλιο: Με ποιες εταιρίες συμφώνησε η Ελλάδα – Πότε έρχονται τα εμβόλια. Προνοητική η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τέσσερις μεγάλες εταιρείες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προμήθεια εμβολίων.

Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι πρώτοι θα εμβολιαστούν εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα,  ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως άτομα άνω των 65 ετών και παιδιά και τέλος οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με το STAR στη χώρα μας θα καταφθάσει πρώτο το εμβόλιο της Οξφόρδης και της Astra Zeneca στις αρχές Ιανουαρίου με 7.2 εκατομμύρια δόσεις.

Τέλη του ίδιου μήνα θα φτάσει στη χώρα μας το εμβόλιο της Pfizer, όπου όπως είναι ήδη γνωστό έχει κατά 90% αποτελεσματικότητα. Σήμερα η Κομισιόν υπογράφει την οριστική συμφωνία με την αμερικανική εταιρία που θα στείλει στη χώρα μας 1.000.000 δόσεις.

Προς το τέλος Απριλίου στην Ελλάδα θα έρθει το εμβόλιο της Johnson and Johnson, ενώ η Sanofi Pasteur θα προμηθεύσει τη χώρα μας με δόσεις εμβολίων τέλος Μαΐου.

Η Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο είχε καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BionTech και οψιόν για αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων, σε περίπτωση που οι εταιρείες εξασφαλίσουν άδεια διάθεσής τους από τις αρμόδιες αρχές.

Βρετανία και ΗΠΑ πιθανό να είναι πρώτες στην σειρά που να λάβουν το εμβόλιο αν και δεν έχει υπογραφεί ακόμη η οριστική σύμβαση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το εμβόλιο της Pfizer δίνει μεγάλη ελπίδα στην ανθρωπότητα δήλωσε ότι:«Θα είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, όχι επειδή θέλω να είμαι ο πρώτος που θα προστατευτεί, αλλά ως σινιάλο ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά»