Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κορονοϊός: Αξιοσημείωτη αύξηση νεκρών και διασωλημένων – Εκτιμήσεις Αλ. Βατόπουλου

Κορονοϊός: Αξιοσημείωτη αύξηση νεκρών και διασωλημένων – Εκτιμήσεις Αλ. Βατόπουλου

κορονοϊός

Κορονοϊός: Αξιοσημείωτη αύξηση νεκρών και διασωλημένων – Εκτιμήσεις Αλ. Βατόπουλου

Κορονοϊός: Αξιοσημείωτη αύξηση νεκρών και διασωλημένων – Εκτιμήσεις Αλ. Βατόπουλου. Ενώ η χώρα βρίσκεται σε ολικό Lockdown από το Σάββατο, τα κρούσματα παραμένουν χιλιάδες και διαχωρισμένα σε όλη τη χώρα.

Χθες Κυριακή καταγράφηκαν 1.914 κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 5.698. Παράλληλα είχαμε μέσα σε ένα 24ωρο 35 νέους θανάτους ενώ οι διασωληνομένοι έφτασαν τους 228.

Τα περισσότερα κρούσματα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη (483), στην Αττική (396), στο Κιλικίς (106), στο Νομό Πέλλας (125), στη Λάρισα (68)αλλά και στις Σέρρες (86).

Την πρώτη ημέρα των νέων περιοριστικών μέτρων, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε 55.724 ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων προχώρησε σε 2 συλλήψεις και βεβαίωσε 4 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων, 585 για μετακίνηση και 698 για μη χρήση μάσκας.

Δηλώσεις του καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλου για τον κορονοϊό:

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλο «τα κρούσματα κορονοϊού θα αρχίζουν να ελαττώνονται την επόμενη εβδομάδα αν και για 2-3 ημέρες θα έχουμε ακόμα κρούσματα και διασωληνώσεις».

Ερωτώμενος αν το ΕΣΥ θα αντέξει απάντησε «νομίζω ότι θα αντέξει το σύστημα υγείας καθώς υπάρχουν ακόμα κενά κρεβάτια και η ένταση θα κρατήσει για άλλες 2-3 ημέρες».

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας για όλα αυτά μίλησε στον Θέμα 104,6.

Τέλος τόνισε «Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά. Κατά πόσο ο κόσμος θα πειστεί ότι οι μάσκες, οι αποστάσεις και η υγιεινή πρέπει να συνεχιστούν και να μπουν στην κουλτούρα μας» είπε ο κ. Βατόπουλος προσθέτοντας  «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».