Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κορονοϊός: 2.422 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι – Παράταση Lockdown για τουλάχιστον 2 εβδομάδες

Κορονοϊός: 2.422 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι – Παράταση Lockdown για τουλάχιστον 2 εβδομάδες

κορονοϊός

Κορονοϊός: 2.422 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι – Παράταση Lockdown για τουλάχιστον 2 εβδομάδες

Κορονοϊός: 2.422 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι – Παράταση Lockdown για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. 2.422 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 443 ασθενείς ενώ καταγράφθηκαν 63 ακόμη νέοι θάνατοι.

Αναλυτικά οι πόλεις με τα περισσότερα κρούσματα:

  • 513 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
  • 595 κρούσματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
  • 87 κρούσματα από την Π.Ε. Δράμας
  • 62 κρούσματα από την Π.Ε. Ημαθίας
  • 159 κρούσματα από την Π.Ε. Λάρισας
  • 76 κρούσματα από την Π.Ε. Πέλλας
  • 103 κρούσματα από την Π.Ε. Σερρών

Παράταση προβλέπεται να πάρει το lockdown για τουλάχιστον ακόμη 2 εβδομάδες

Για τουλάχιστον 2 εβδομάδες αναμένεται να πάρει παράταση το lockdown εφόσον όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουμε φτάσει στον στόχο των 500 κρουσμάτων ημερησίως έως την λήξη που είχε δοθεί αρχικά. Λόγος γίνεται και για κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη, με την προσδοκία των εμβολιασμών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης δήλωσε ότι με την άρση του lockdown, η αγορά πρέπει να ανοίξει οριζόντια με αυστηρά μέτρα

«Είμαι εναντίον της λογικής ότι το lockdown αποτελεί τη λύση, δηλαδή αυτό το ακορντεόν που έχω ακούσει. Νομίζω ότι κάποια αυστηρά μέτρα μπορούν να συγκρατήσουν την πανδημία και αυτή τη μείωση ή τη σταθεροποίηση που βλέπουμε τώρα δεν είναι αποτέλεσμα του lockdown, αλλά των προηγούμενων μέτρων. Αυτό σημαίνει και είναι το αισιόδοξο ότι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα έχοντας μέτρα που αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας, τον περιορισμό της εστίασης σε κάποιο βαθμό κλπ».

 «Από τη στιγμή που το lockdown θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κι εκτιμώ ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε γύρω στα 500 κρούσματα την ημέρα, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική να ανοίξουμε σιγά σιγά την αγορά. Τον Μάιο ανοίξαμε σιγά σιγά γιατί θέλαμε να δούμε ποια κομμάτια των δραστηριοτήτων έχουν επίδραση και ποια όχι. Τώρα αυτά τα ξέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μην περιμένουμε ότι δε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πεθαίνουν ή δε θα ζορίζεται λίγο το σύστημα υγείας. Αυτό που πρέπει να δώσουμε ως κίνητρο είναι ότι έρχονται λύσεις πιο σταθερές, όπως το εμβόλιο, επομένως δε μιλάμε για κάτι που είναι επ’αόριστον, είναι κάτι για τους επόμενους 3-4 μήνες, οπότε θα αρχίσει να μειώνεται πολύ σοβαρά η πίεση στο σύστημα υγείας λόγω του εμβολίου».