Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κινέτα: Αναζωπυρώσεις σε δύσκολα σημεία – Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε για κατοίκους...

Κινέτα: Αναζωπυρώσεις σε δύσκολα σημεία – Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε για κατοίκους και πυροσβέστες!

κατοίκου

Μετά τη σαρωτική καταστροφή έρχονται οι αναζωπυρώσεις στην Κινέτα. Στην περιοχή πάνω από τον οικισμό «Γαλήνη» (στα Γεράνεια όρη) στην Κινέτα, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε τρία δυσπρόσιτα σημεία.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επιχειρούν εναέρια μέσα καθώς στο σημείο δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγεια μέσα. Για την ώρα η εθνική είναι ανοιχτή και τα οχήματα κινούνται κανονικά ενώ οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί όπως χθες.

Από το πρωί στην Κινέτα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 150 άνδρες, 74 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 17 άτομα πεζοπόρο, 20 υδροφόρες του δήμου, 6 οχήματα ΟΤΑ και 4 εθελοντικά. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Μεγάρων, έχουν καεί σπίτια, ένα ξενοδοχείο και πολλά αυτοκίνητα. Οι καταστροφές στην Άνω Κινέτα είναι τεράστιες σύμφωνα με την ίδια.

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής και ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Ορη. Πολύ γρήγορα έφτασε σε κατοικημένες περιοχές, με τους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν. Οι περιουσίες τους έγιναν στάχτη μέσα σε λίγες ώρες.

Ο φωτογραφικός φακός δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, με τον τραγικό απολογισμό να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για κόλαση και φρίκη.