Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Κέιτι Μπούμαν: Η 29χρονη που “φωτογράφισε” την μαύρη τρύπα

Κέιτι Μπούμαν: Η 29χρονη που “φωτογράφισε” την μαύρη τρύπα

Κέιτι Μπούμαν: Η 29χρονη που

Η 29χρονη προγραμματίστρια, Κέιτι Μπούμαν, συνέβαλε στην ανάπτυξη του αλγόριθμου για την δημιουργία της πρώτης φωτογραφίας μαύρης τρύπας στα χρονικά.

«Φανταστείτε να προσπαθήσετε να φωτογραφίσετε ένα πορτοκάλι που βρίσκεται στη Σελήνη με το κινητό σας. Φαντάζει αδύνατο. Κάτι ανάλογα δύσκολο ανέλαβαν οι επιστήμονες που προσπάθησαν να φωτογραφίσουν μια μαύρη τρύπα στο διάστημα… Και δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την Κέιτι Μπούμαν», μεταδίδει το CNN.

Η 29χρονη ήταν ακόμη φοιτήτρια Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης στο φημισμένο ΜΙΤ πριν από τρία χρόνια όταν άρχισε να γράφει τον αλγόριθμο με σκοπό να φωτογραφίσει τη μαύρη τρύπα.

Η ίδια ηγήθηκε της ομάδας που ανέλαβε την ανάπτυξη του προγράμματος για να μπορέσει να συνθέσει την ιστορική φωτογραφία της μαύρης τρύπας.

Αυτή βρίσκεται σε απόσταση άνω των 50 εκατομμυρίων ετών φωτός (500 εκατομμύρια τρισεκατομμύρια χλμ από τη Γη). Στην καρδιά ενός γιγαντιαίου ελλειπτικού γαλαξία, του Μessier 87.

Με εμφανή ενθουσιασμό η 29χρονη φωτογραφήθηκε τη στιγμή που «φόρτωνε» τη φωτογραφία στον υπολογιστή της.

«Βλέπω τον υπολογιστή μου με δέος, καθώς η πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας που δημιούργησα είναι στη διαδικασία της επανακατασκευής», έγραψε στην ανάρτηση της η Μπούμαν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, εσωτερικός χώρος