Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Καταδικάστηκε άνδρας των ΜΑΤ για τραυματισμό διαδηλωτή

Καταδικάστηκε άνδρας των ΜΑΤ για τραυματισμό διαδηλωτή

καταδικάστηκε άνδρας των ΜΑΤ

Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε άνδρας των ΜΑΤ, που κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε διαδηλωτή.

Σε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος είχε προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε 17χρονο διαδηλωτή.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και αφέθηκε ελεύθερος.

Στην απολογία του, ο αστυνομικός αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι ο νεαρός αυτοτραυματίστηκε. Παράλληλα, αμφισβήτησε και τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον τραυματισμό, κάνοντας λόγο για αμυχές.

«Έπεφταν σαν… κατσίκια πάνω στις αστυνομικές ασπίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός. Τα ίδια είχε πει νωρίτερα και ο επικεφαλής της διμοιρίας που κατέθεσε, ο οποίος υποστήριξε «βρισκόμασταν σε άμυνα».

Τον Δεκέμβριο του 2015, το 17χρονο -τότε- θύμα συμμετείχε σε αντιπολεμική – αντιφασιστική πορεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καθ’ οδόν για το σημείο της προσυγκέντρωσης ο αδελφός του ανήλικου φέρεται να λογομάχησε με τον αστυνομικό, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία. Αφορμή φαίνεται πως στάθηκε ένα παλιότερο επεισόδιο για το οποίο ο πρώτος είχε δικαστεί και αθωωθεί μόλις λίγες μέρες νωρίτερα.

Κατά τη φραστική αντιπαράθεση, ο αστυνομικός ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του φοιτητή για εξύβριση και απειλή, κινητοποιώντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Το θύμα και η υπόλοιπη παρέα των φοιτητών διαμαρτυρήθηκαν κινούμενοι προς το μέρος των αστυνομικών.

Τότε, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο 17χρονος χτυπήθηκε από τον κατηγορούμενο αστυνομικό με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως γνωμάτευσαν οι γιατροί.