Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Καρκίνο και ψόφο, εθνοπροδότη, θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι» –...

«Καρκίνο και ψόφο, εθνοπροδότη, θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι» – Απειλές σε βουλευτές μετά τη διαρροή των κινητών από τους Anonymous

Παπαχριστόπουλος: Τον διέγραψαν από τους ΑΝΕΛ

Οι Anonymous Greece υπέκλεψαν στοιχεία μελών των ΑΝΕΛ, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με τα στοιχεία επικοινωνίας και τα κινητά τηλέφωνα των 300 της Βουλής.

Αντιμέτωποι με ένα μπαράζ υβριστικών και, ενίοτε, απειλητικών σχολίων και κλήσεων έχουν βρεθεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και, ενδεχομένως, και την κυβέρνηση Τσίπρα σε μία διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής μέλη, όπως φέρονται, των Anonymous Greece υπέκλεψαν στοιχεία μελών των ΑΝΕΛ ενώ, παράλληλα, έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με τα στοιχεία επικοινωνίας και τα κινητά τηλέφωνα των 300 της Βουλής.

Αμέσως μετά, όπως πληροφορείται το Newpost, αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων ακόμη και τηλεφωνικών κλήσεων, μέσω των οποίων απειλούνταν προκειμένου να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τη συνταγματική αναθεώρηση που ολοκληρώθηκε χθες στα Σκόπια.

«Προδότη», «εθνομηδενιστή», «θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι» είναι μερικές από τις ύβρεις και ευθείες απειλές που δέχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος όπως λέει στο Newpost δέχεται μία κλήση ανά δεκάλεπτο από άγνωστους σε αυτόν αριθμούς.

Συχνά, όπως εξηγεί, οι κλήσεις γίνονται χωρίς απόκρυψη και, κάποιες από αυτές, προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Αυστραλία. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι απειλές δεν πρόκειται να τον κάμψουν αν και, όπως σημειώνει, αντιλαμβάνεται την πίεση που μπορεί να νιώθουν συνάδελφοί του στη Βουλή «με οικογένεια και παιδιά».

Ένας από αυτούς είναι ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ των «Πρεσπών». Το νέο κύμα «επιθέσεων» από χθες το βράδυ, μετά τη διαρροή των κινητών, δεν συνιστά για τον ίδιο έκπληξη, όπως αναφέρει στο Newpost.

Οι εναντίον του επιθέσεις πέραν από χυδαιότητες και τα γνωστά από την περίοδο των αγανακτισμένων «ψόφο» και «καρκίνο», περιλαμβάνουν και ευθείες απειλές εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

«Ανθέλληνα, γιουσουφάκι, αν έχεις αρχ@@@@ ψήφισε τις Πρέσπες. Νομίζεις ότι εμείς οι νησιώτες δεν ξέρουμε να περπατάμε στην Αθήνα;» είναι ένα από τα μηνύματα που έχει δεχθεί, ενώ κάποιες άλλες φορές οι απειλές είναι ευθείες:

«Νομίζεις ότι θα έχεις συνέχεια αστυνομικούς; Θα σε βρούμε όπου κι αν πας και θα φας κλωτσομπουνίδι». Όλα αυτά διανθισμένα με εικόνες σκελετών και άλλες με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Μιλώντας στο Newpost, ο κ. Δανέλης δηλώνει ότι, όσο αυτό είναι δυνατόν, έχει πιο αποκτήσει ανοσία απέναντι στον εκχυδαϊσμό του πολιτικού λόγου. Όπως και ο Παπαχριστόπουλος, υπογραμμίζει ότι δεν φοβάται.

«Αν δεν πατούσα γερά στα πόδια μου, ως προς τις ιδέες και τις θέσεις μου, μπορεί και να ανησυχούσα. Δεν πτοούμαι από τις απειλές».

Και οι δύο βουλευτές δεν έχουν, όπως δηλώνουν, απευθυνθεί στις αρχές για το ζήτημα των εις βάρος τους απειλών.

ΠΗΓΗ: newpost